Specijaliteti Brune Lerzundija Vagnera. (Foto: ustupio David Rey) Specijaliteti Brune Lerzundija Vagnera. (Foto: ustupio David Rey)

Chef Bruno Lerzundi Vagner ističe kako je njegova kuharska strast fuzija peruanske i mediteranske kulinarske tradicije jer je sam navikao na spajanje okusa i namirnica budući da peruanska kuhinja ima veliki utjecaj drugih kultura – indijske, kineske, japanske, talijanske, ali i afričkih zemalja.  

Ističe da su u Peruu sve namirnice dostupne tijekom cijele godine, dok se u Hrvatskoj mora prilagoditi sezonskim namirnicama s kojima radi fuziju mediteranskih jela s okusom Latinske Amerike.

Bruno Lerzundi Vagner i David Rey

Bruno Lerzundi Vagner i David Rey

5:43

Bruno Lerzundi tvrdi da hrvatska publika odlično prihvaća peruansku kuhinju.

- Hrvati su prihvatili moje inačice peruanske kuhinje. Radio sam u jednom zadarskom hotelu, gdje sam bio glavni šef kuhinje i ondje sam često pripremao peruanska jela, ali na mediteranski način, tako da je to bila svojevrsna fuzija hrvatske i peruanske kuhinje – ispričao je Bruno.

Poznavatelj je mnogobrojnih svjetskih namirnica, ali ističe kako mu je hrvatska kuhinja zanimljiva jer svaka regija ima specifična jela.

- Hrvatska kuhinja mi je super. Volim sarmu, puretinu i mlince, dalmatinska kuhinja je odlična, slavonska također. Hrvatska ima puno specifičnih namirnica koje su vrhunske za kuhanje različitih jela – dodao je.

(Foto: Bruno Lerzundi Vagner/ Facebook)

Djed Brune Lerzundija Vagnera porijeklom je Hrvat iz Bosne koji je u Peru emigrirao nakon Drugog svjetskog rata, a baka je Hrvatica iz Hercegovine. Bruno je u Limi upoznao svoju suprugu koja također ima hrvatske korijene i s njom se preselio u Hrvatsku.