Foto: screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook

Marin je rođen 11. rujna 1997. godine u Landshutu, gradu od 70-ak tisuća stanovnika na jugu Njemačke, na rijeci Isar. Otac mu je iz Slavonskog Broda, a majka iz bosanskog Kiseljaka. Kažu da je ima jak karakter i veliko hrvatsko srce te da je svoju odluku u kojoj će reprezentaciji igrati donio odavno, pišu Sportske novosti.

U hrvatsku U-21 reprezentaciju pozvan je početkom posljednjeg ciklusa, kad se igrala utakmica protiv Moldavije gdje je igrao u prvoj postavi. Na žalost, ozljede su ga spriječile da odigra više susreta. U ljetnom prijelaznom roku, prije godinu i pol dana, dobio je poziv iz Rijeke, ali i tri ponude iz Njemačke, prve i druge Bundeslige. Međutim, odlučio je igrati za Salzburg jer je, prema njegovim riječima, to "odličan klub za stasanje mladih igrača".

Foto: EXPA/PIXSELL

Nakon sezone u Ingolstadtu te igranja u 1860 Münchenu, u Salzburgu je njegova karijera dobila pravi zalet. Platili su ga milijun eura, a trenutačna vrijednost na Transfermarktu mu je 7,5 milijuna eura. U tekućoj sezoni odigrao je 22 susreta, a u svakoj je utakmici na terenu proveo 90 minuta. Nijednom nije zamijenjen, tek je u nekoliko navrata dobio odmor pa nije ulazio na travnjak, a dva je ogleda preskočio zbog crvenog kartona.

Hoće li izbornik Zlatko Dalić pozvati Pongračića u A reprezentaciju i iskoristiti njegovu ulogu odličnog stopera vidjet ćemo uskoro - možda već u utakmicama s Azerbajdžanom i Mađarskom koje će se odigrati ovoga ožujka.