Kristina Kuzmič sa svojom novom knjigom. (Foto: Kristina Kuzmič/ Facebook) Kristina Kuzmič sa svojom novom knjigom. (Foto: Kristina Kuzmič/ Facebook)

Rođena Osječanka Kristina Kuzmič hrvatskoj publici postala je poznata kao pobjednica televizijskog natjecanja koje je organizirala Oprah Winfrey. Nakon toga izgradila je karijeru kao vlogerica, a njezine snimke o roditeljstvu, kulinarstvu i životu pregledane su više od milijardu puta.

 

(Foto: Kristina Kuzmič/ Facebook)

U knjizi "Drži se", Kristina Kuzmič na duhovit i inspirativan način govori o svojem životu. Govori o odlasku u Sjedinjene Američke Države tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj. O sebi kao djevojčici koja se u najosjetljivijoj dobi pokušava uklopiti u strano američko društvo,  o mladoj ženi, bez sigurnog zaposlenja, koja je postala samohrana majka dvoje djece. O ponovnom vjenčanju i balansiranju odgoja dvoje tinejdžera i malog djeteta i karijere. O tome kako je privukla pozornost Oprah i postala pobjednica njezina televizijskog natjecanja, ali i o važnim lekcijama koje je iz toga izvukla.


Naslovnica hrvatskog izdanja knjige. (Foto: montaža/ Kristina Kuzmič/ Facebook)

Na društvenim mrežama Kristinu Kuzmič prati više od tri milijuna ljudi. Razlog njezine popularnosti je taj što Kristina u svojim snimkama ne prikazuje svoj život kao život iz reklame, a vlastitu životnu priču kao pravocrtnu priču o uspjehu. Njezinu knjigu s engleskog je preveo Klen Šamarinac.

Na poveznici je dostupan cijeli intervju za Glas Slavonije u kojemu Kristina Kuzmič govori o knjizi, životu u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i slavonskim korijenima i onome što joj nedostaje iz Hrvatske.