Vid Horvat, trener u mirovini Foto; Damir Posavac/Glas Hrvatske Vid Horvat, trener u mirovini Foto; Damir Posavac/Glas Hrvatske

U okruženju Zagreba nekad je bio perspektivni mladi igrač i ponos samoborskoga kraja. Kao igrač Vid Horvat otisnuo se put Toronta i Melbournea, a istim putem vodila ga je i trenerska uloga. S Canberrom FC postigao je najveći uspjeh vodeći taj hrvatski klub na razini juniora iz glavnoga grada Australije do naslova nacionalnog prvaka!

Ponajviše godina podario je radu s mlađim uzrastima igrača, dok svoje dane umirovljenja provodi u Samoboru i Zagrebu gdje je i počeo druženje s loptom. Kao profesor tjelesnog odgoja bio je stručan u svom pristupu poučavanju mladih igrača, a svoj je temperament i dobar duh zajedništva širio u hrvatskoj zajednici Toronta, Melbournea, Canberre i Sydneya.

Foto: Damir Posavac (Vid Horvat s našim novinarom)
Trener Vid Horvat u razgovoru s našim novinarom (Foto: Damir Posavac/Glas Hrvatske)

Niz godina bio je stručni suradnik ili komentator državnog radija SBS u Australiji čiji je program tradicionalno obogaćen prilozima za ljubitelje nogometa. Vid Horvat još je jedan od povratnika koji sa sobom nosi bogata sportska iskustva iz svijeta gdje je obavaljao svoje poslove kao igrač i trener. U Melbourne Knigtsima bio je nazočan u obje uloge!

Nogometna mirovina ipak u Hrvatskoj

Nogometna mirovina ipak u Hrvatskoj

4.14