(Foro: wikimedia.commons/s dopuštenjem) (Foro: wikimedia.commons/s dopuštenjem)

Jasmin je u ulozi policijske inspektorice zamijenila dosadašnju glavnu glumicu Nedu Rahmanian, koja je utjelovila ulogu inspektorice Branke Marić. Kad je ona svojevoljno otišla iz serije, producenti su za ulogu nove glavne inspektorice Stasche Novak angažirali Jasmin Gerat.

-  Sretna sam što ću raditi na obali mora, u prekrasnom Splitu i glumiti s hrvatskim kolegama. Posebno mi je drago što ću snimati u Hrvatskoj, jer se tako vraćam svojim hrvatskim korijenima s majčine strane - rekla je Jasmin Gerat.

Serija njemačke produkcije (ARD), s mješovitom hrvatsko-njemačkom glumačkom ekipom, bavi se ratnom prošlošću u Hrvatskoj te njihovom povezanošću s aktualnim kriminalističkim slučajevima. Na IMDB-u serija je ocijenjena sa visokih 8/10. Izvorno se zove "Der Kroatien Krimi" dok je gledatelji u Hrvatskoj gledaju pod nazivom "Zločin na Jadranu" a na engleskom "Split Homicide".

Jasmin Gerat je već više od 20 godina ispred kamere. Karijeru je počela kad je 1995. godine postala njemačka "Bravo Girl". Godinu dana kasnije vodila je emisiju "Bravo TV". Prvi put se u filmu pojavila 1997. godine i otad se fokusirala na glumu.

Snima filmove, a dosad je glumila i uz najveća imena njemačkog filma. Među poznatijim su joj uloge u filmovima "Zweiohrküken", "Kokowääh" i "Kokowääh 2" poznatog njemačkog glumca i redatelja Tila Schweigera.

(Fenix-magazin/MD)