Foto: privatna arhiva Foto: privatna arhiva

Život ga je od najranijih dana naučio da će teže od ostalih prolaziti nekim stazama. Djetinjstvo Ante Joskića nije bilo bezbrižno i sretno kao bi trebalo biti. Kao petogodišnjak teško je stradao u Domovinskom ratu i nakon toga ostao je u invalidskim kolicima. Teška sudbina nije ga pokolebala, Anto je pronašao svoj put u vrhunskom tenisu u kolicima. Prvi je put zaigrao s 13 godina, a nakon toga niže samo uspjehe: višestruki je prvak Hrvatske u toj disciplini i najbolje rangirani hrvatski igrač na svjetskoj listi.

Foto: privatna arhiva

Do Tokyja mu predostoji težak kvalifikacijski put. Kako bi se plasirao među 40 najboljih koji će se izravno plasirati na natjecanje, čeka ga predolimpijski program u obliku ciklusa od 20 međunarodnih turnira.

Njegov željeni cilj je postati prvi Hrvat koji se natjecao na Olimpijskim igrama u disciplini tenisa u kolicima. No, Anti je potrebna financijska pomoć kako bi pokrio visoke troškove koji prate ovaj sport. Na gogetfunding platformi pokrenuo je kampanju za prikupljanje potrebnih sredstava. Podržite Antu u njegovom snu!