Foto: ustupljena fotografija/Subotička biskupija Foto: ustupljena fotografija/Subotička biskupija

- Subotička biskupija je po broju vjernika i svećenika najveća, i zato nam je i odgovornost velika. Mi smo kao grad na Gori, moramo dobro svijetliti da bi nas drugi uočili - rekao je u izjavi hrvatskim medijima novoizabrani biskup monsinjor Slavko Večerin.     

- Članovi smo Katoličke crkve u Srbiji, sa svom našom različitošću koja nam daje bogatstvo, ali znaš i sam dobro, koja rađa i poteškoće. Znamo tko smo. Ja sam Mađar, ti si Hrvat. I još mnogo drugih naroda se izjašnjava kršćanima na ovim prostorima. Ne odričimo se svog jezika, svoje kulture, to razvijajmo i podržavajmo pod svaku cijenu. Želimo to održati na životu, jer smo ovdje rođeni, nismo migranti ili doseljenici, ovdje imamo svoje korijene. Ovo je naša domovina ili očevina - istaknuo je u svojoj propovijedi glavni zareditelj zrenjanski biskup mons. Ladislav Német

Glavni tajnik Hrvatske biskupske konferencije Krunoslav Novak kazao je kako hrvatski biskupi vode brigu o katoličkim vjernicima u Srbiji - u smislu posebnog praćenja, kao i pružanja različitih oblika pomoći, koje će pridonijeti rastu Božjega kraljevstva i na tim prostorima. 

Monsinjor Slavko Večerin

Monsinjor Slavko Večerin

1:39