Lovro Pogorelić (Foto/Marijan Susenj/PIXSEL) Lovro Pogorelić (Foto/Marijan Susenj/PIXSEL)

Pogorelić će od 16. do 24. ožujka održati master class za pekinšku glazbenu instituciju New Talent School. Izvodit će "Slike s izložbe" Modesta Petroviča Musorgskog uz projekcije djela V. Hartmanna, i odabrana djela Aleksandra Skrjabina: Fantaziju u h-molu op. 28, Poemu op.41 i Petu sonatu, op. 53.

Lovro Pogorelić (Beograd, 1970.), kao dvanaestogodišnjek počeo je raditi s ruskim pijanističkim pedagogom Konstantinom Boginom i već sljedeće godine održao prvi recital. Redovito koncertira od 1987. godine, nastupajući po Hrvatskoj kao solist i uz sve domaće orkestre. U Parizu se od 1993. godine usavršava pod pokroviteljstvom Francuske nacionalne kreditne zaklade, gdje je, uz brojne koncerte, snimio i CD s glazbom Modesta Petroviča Musorgskog.

Osim u Francuskoj i domovini, nastupa diljem svijeta: u cijeloj Europi, Kanadi, Japanu, Rusiji te SAD-u. Posebno se izdvoja Pogorelićev niz recitala u Japanu (Osaka, Nagoya, Tokio) i turneja s Mađarskom filharmonijom. Hvaljene albume objavio je za parišku diskografsku kuću Intrada. Poučava glasovir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te je osnivač i umjetnički ravnatelj PagArtFestivala. 

(Glas Slavonije)