(Foto: Petar Fera) (Foto: Petar Fera)

I, uistinu, zdravo je voće rodilo kao nikad dosad. Teške grane povijaju se pod velikim zrelim plodovima, na hrpi stoje tisuće kilograma onih već ubranih, a u pozadini proviruju stotine boca iscijeđena, posve prirodnoga soka od domaćih jabuka. Dakako, bez ikakvih dodataka.

(Foto: Petar Fera)

- Naši su stari oduvijek govorili da onaj tko pojede barem jednu jabuku dnevno neće trebati liječnika - smijući se govori Petar. Njihovom se kućom, a i posvuda naokolo širi miris netom ubranih jabuka i dinja. 

(Foto: Petar Fera)

Da je godina bila rodna, potvrđuje i Marta: - Nisu rodile samo jabuke. Dinje, kruške pa i drugo voće priroda nam je podarila kao rijetko koje godine. No, za sve to treba puno dobre volje i rada. A tko radi, ne boji se gladi.

(Foto: Petar Fera)

Dok hodamo kao zaneseni imanjem Ferinih zaključujemo se da okus i miris domaćih jabuka ne može se usporediti s onim kupovnima. Da će njihov urod biti do kraja iskorišten, jamči i raspored poslova koji su napravili: Marta sprema zimnicu - kompot od jabuka, pekmez i džem, a Petar je od ubranih jabuka iscijedio čak 1800 litara soka. Nadamo se da će taj zlatni nektar uspjeti i prodati. Svatko tko ga poželi kupiti treba samo svratiti do njih: svatko u Karaševu zna gdje su Ferini.  

(Foto: Petar Fera)