Foto: snimka zaslona/ba.n1info.com Foto: snimka zaslona/ba.n1info.com

Neil Green pokrenuo je Go Fund Me stranicu i trčeći s hrvatskom zastavom po periferiji Toronta, prikuplja novac za Hrvatsku.

- Moja supruga je Hrvatica, neki od mojih najboljih prijatelja su Hrvati, ljeta provodim u hrvatskoj, kao i većinu svojih odmora. Tragedija koja se dogodila ponukala me je da uradim nešto, osjećao sam se dužnim. Počeo sam trčati u vrijeme lockdowna kako bih, za početak, prikupio tisuću dolara - rekao je kanadski vojni veteran Neil Green za N1 televiziju. 

- Prvobitni cilj je bio tisuću dolara, ali je brojka rasla pa sam sada na četiri, a cilj sam povisio na pet tisuća dolara. Ako to uspijem prikupiti, moglo bi pomoći dosta obitelji kojima to treba. Ovo je moj način da iskažem poštovanje prema zemlji koja mi je dala toliko toga - kazao je Green.

- Za mene je to bila osobna stvar, posebno kad vidimo da se ljudi osjećaju izolirano od tragedije, vide je na vijestima, ali im ne znači ništa. Nisam svetac, priznajem da sam vidio mnogo tragedija, ali se osjećao obveznim učiniti nešto kao što to sada osjećam. Jednostavno sam se osjećao dužnim vratiti zajednici, prijateljima i kolegama - poručio je Green.