U kolažu redom: Veronica Moron, Katherine Hrdalo, Sonia i Karen Longarić,Franjo Kurtović i Lluvitza Lopez Golac (Foto: privatne arhive/s dopuštenjem) U kolažu redom: Veronica Moron, Katherine Hrdalo, Sonia i Karen Longarić,Franjo Kurtović i Lluvitza Lopez Golac (Foto: privatne arhive/s dopuštenjem)

Prijatelji pohvaljuju novinarski rad Glasa Hrvatske, koji onima koji imaju hrvatske korijene pruža priliku za interakciju s njihovim sunarodnjacima. Izražavaju solidarnost s Hrvatskom, prekrasnom zemljom koju nose u srcu, uz poruku: ako ste prošli kroz toliko ratova, ovo je tek mala stvar.  

Franjo Kurtović, član upravnog odbora Hrvatskog kluba Dubrovnik u Limi u Peruu poručuje: "Dragi prijatelji, u ovim teškim trenucima kada napada nevidljivi virus a drhtanje tla pokvari spokoj nedjeljnoga jutra, znajte da niste sami. Svi Hrvati u svijetu budno pratimo ono što Zagreb i Zagrepčani trebaju. Vi ste u našim svakodnevnim mislima i u našim molitvama. Sada trebate ostati mirni, oporaviti se od straha, izbjegavati socijalne kontakte i podržati medicinske i civilne stručnjake. Zagreb je prolazio kroz gore trenutke - uspjet će prevladati i ovu situaciju. Još jedanput: niste sami. Naprijed! Neka sveti Josip svojom milošću prati svakog građanina Zagreba. Srdačan pozdrav."

"Hvala vam što povezujete Hrvatsku sa svijetom putem Glasa Hrvatske. Taj stalni novinarski rad pruža nama koji imamo hrvatske korijene, priliku za interakciju s našim sunarodnjacima. Velika tuga vlada zbog potresa u Zagrebu. Naprijed Hrvatska, Bog će se uvijek brinuti za vas! Veliki zagrljaj sa zahvalnošću" - poručuje Sonia Longarić Rodríguez iz Santa Cruza de la Sierre u Boliviji. 

"Zagrljajem želim izraziti svojoj hrvatskoj braći u glavnom gradu Zagrebu, svoju empatiju i solidarnost kao vaša sestra iz Čilea u trenucima tolike tjeskobe i neizvjesnosti. Ne samo zbog onoga što nas pogađa kao čovječanstvo u ovim trenucima u kojima je krhkost naše ljudske rase oslabljena zbog ove svjetske pandemije koronavirusa, već i zbog onoga što ste proživjeli kad vas je pogodio snažni potres. Za nas u Čileu vrlo je uobičajeno doživjeti potrese, naše su zgrade izgrađene tako da izdrže zemljotrese. Ali osjećam vašu tjeskobu kad se suočite s potresom, a da prije niste proživjeli ovo iskustvo. Spokojno, prijatelji, sve će opet biti mirno. Moj srdačni zagrljaj. Ljubav i puno ohrabrenja" - poručuje slikarica Katherine Hrdalo iz Santiago de Čilea.  

"Lijepa Hrvatska. Svim ljudima ove prekrasne zemlje: nemojte se obeshrabriti i izdržite, jer ovdje u Boliviji ima mnogo ljudi koji mole Boga za vas. U Boliviji ima mnogo potomaka Hrvata koji osjećaju vašu bol, jer krv nije voda i uvijek nas poziva i povezuje. Takve užasne katastrofe ponekad nas tjeraju da plačemo, izgubimo vjeru i da mislimo da je život loš. Ali, u tim trenucima naša nada i vjera u Boga moraju biti veće jer smo živi, a dok i dalje dišemo ništa i nitko nam ne može oduzeti snove o boljem životu. Bog s vama u svakom trenutku" - poručuje Verónica Edyth Vichevich Morón iz La Paza u Boliviji. 

"Prijatelji, puno vam hvala za vašu brigu u ovim trenucima u kojima Hrvatska prolazi kroz tako teška vremena. Želimo izraziti našu solidarnost s vama i od sveg srca pružiti vam snagu s nadom da će uskoro završiti ti razorni dani. Uz Božji blagoslov, ići ćemo naprijed kao dobri Hrvati što smo mi" - piše Lluvitza López Golac iz Hrvatske zajednice u Cochabambi u Boliviji.