foto: osobna arhiva/ustupljena fotografija foto: osobna arhiva/ustupljena fotografija

- Rođena sam u austrijskome gradu Celovcu/Klagenfurtu 1945. godine, nakon Drugog svjetskog rata. Moji su roditelji otišli u Austriju i odatle su došli u Venezuelu. Moja majka rođena je u Zagrebu a otac u Mostaru. Stalno živim u Caracasu u Venezueli, imam dvoje djece Davorina i Gabriela te 5 unuka - govori Gordana.

Nakon završene srednje škole počela je raditi u protokolu jer govori tri jezika: - Dugi niz godina simultano prevodim za državni protokol, a u posljednje vrijeme uglavnom za veleposlanstva i međunarodne organizacije. Također sam uvijek na raspolaganju Hrvatima u Venezueli i radim za njih koliko god mogu, posebno u Caracasu. Sudjelujem i u humanitarnim organizacijama. Bila sam predsjednica Rotary International kluba u Venezueli. Član sam dobrotvorne organizacije Američko udruženje sveučilišnih žena i putem nekih veleposlanstva pomažemo potrebitima na različite načine. Sudjelujem i u drugim međunarodnim institucijama. Imam dobru suradnju sa svim tim organizacijama i uvijek sam spremna za svaku pomoć. 

Pohvaljuje inicijativu Glasa Hrvatske: - Mogu reći da je vrlo lijepo što je Glas Hrvatske zainteresiran za Hrvate u Venezueli. Želim vam zahvaliti što ste me pozvali da budem gost u vašoj emisiji i nadam se da ćemo dobro surađivati - ističe Gordana Ostojić Đukić, venezuelska prevoditeljica hrvatskih korijena.