Foto: plakat Foto: plakat

- Kao što znamo, Zagreb je 22. ožujka pogodio potres u kojemu je poprilično stradala stara jezgra grada. Mnogi su u samo deset sekundi ostali bez krova nad glavom, a među njima su i štićenici Kuće svete Terezije od Malog Isusa, doma u kojemu se sestre karmelićanke brinu za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Pred svima njima velik je projekt obnove koji zahtjeva i velika financijska sredstva. Šteta je procijenjena na oko milijun kuna. Zato vas pozivamo da svojim doprinosom svi zajedno osiguramo bolju budućnost onima koji budućnost jesu - tim mladim ljudima - poručuju iz Udruge na svojoj stranici na Facebooku. 

Još jedna plemenita akcija hrvatskih studenata pokrenula je lavinu dobrovoljnih priloga. I vi se možete uključiti i pomoći donacijom.

Udruga hrvatskih studenata u Münchenu prva je takva zajednica hrvatskih studenata u Njemačkoj, koja ima cilj, kažu, okupljati buduće nositelje našeg društva u što većem broju. Kao studenti, pomažu studentima, zauzimaju se unapređivanje hrvatsko-njemačkih odnosa i zagovaraju punu integraciju Hrvata u Njemačkoj.