Dušan Šimunović (foto. osobna arhiva/ustupljena fotografija) Dušan Šimunović (foto. osobna arhiva/ustupljena fotografija)

U poruci Dušana Šimunovića, predsjednika Hrvatskoga kluba (Estadio Croata) iz Santiaga de Chile, stoji:

“Nažalost, ne govorim hrvatski, ali pomalo razumijem jezik svoga oca. U braku sam s Marcelom Carrasco s kojom imamo petero djece.

Radio sam u bankarstvu 36 godina, od čega 15 na menadžerskoj razini. Prije nekoliko godina otišao sam u mirovinu i radim sa svojom djecom kao poduzetnik u različitim područjima: nekretnine, cestovni prijevoz posebnih tereta i uvoz kao predstavnik CSI-ja za Čile.

U Hrvatskome klubu sudjelujem kao partner više od 50 godina i jedan sam od najstarijih članova. Već nekoliko godina izvršavam dužnosti predsjednika Kluba (Estadio Croata S.A.)

Moj otac Marko Šimunović Bulić rođen je 1904. godine u Dračevici na otoku Braču, odakle je većina Šimunovića koji se nalazi u različitim dijelovima svijeta. Redovito idemo u Dračevicu i uživamo s našom rodbinom. U Boliviji imamo rođake, potomke ujaka Pedra Dubravšića i njegove djece Antonija, Velka i Yasne, svi pokojnici koji su ostavili brojnu obitelj, s kojom održavamo vezu.

Hrvatski klub je središte kulturnih i sportskih aktivnosti naše zajednice u Santiagu. Sjedište je i drugih hrvatskih udruga, poput Sportskog kluba sa svim svojim podružnicama. Ima oko 300 obitelji partnera i odličan restoran koji više od 15 godina vode Ljubo Radnić Franulič i njegov sin Danilo. To je mjesto na kojem primamo slavne posjetitelje iz naše matične zemlje. Tu se održavaju i proslave zajednice i to je mjesto susreta svakog vikenda, gdje se priprema izvrsna hrvatska hrana.

foto: osobna arhiva/ustupljena fotografija

Putem mrežen stranice Glasa Hrvatske, iz našeg Hrvatskog kluba šaljem srdačan pozdrav hrvatskom narodu koji se suočava s posljedicama potresa u Zagrebu. Srećom, učinkovito se nosite sa svjetskom pandemijom virusa Covid-19. Nadam se da ćete i dalje biti uspješni kako bi se omogućilo da imate poželjnu turističku sezonu, kako bi se moglo uživati u prekrasnim plažama te u ljubaznosti i ljepoti hrvatskih ljudi.

Čestitam Glasu Hrvatske za veliko djelo koji čini na širenju hrvatske kulture i vijestima o iseljeništvu u Latinskoj Americi” - poručuje Dušan Šimunović, predsjednik Hrvatskog kluba iz Santiaga de Chile.