Mirsad Bećirević- hrvatski samuraj. (Foto: hrt.hr) Mirsad Bećirević- hrvatski samuraj. (Foto: hrt.hr)

Još u  mladosti Mirsad Bećirević našao se ispred zapreke, za mnoge - nepremostive. Nakon što je sa 24 godine potpuno izgubio vid, odlučio je kako mu ta zapreka neće biti smetnja u svakodnevnom životu. Krenuo je u novi, drugačiji život u kojemu pomaže i sebi i drugima. 

- Znanje je moć. Prva sam osoba u svijetu koja ima crni pojas u hapkidu, taekwondou i džudu. Motiviran sam posebno iz razloga jer sam potpuno slijep. No, odlučio sam kako tu prepreku neću zaobići, nego sam ju jednostavno preskočio – ispričao je Mirsad Bećirević.

Tijekom godina naučio je svirati gitaru i intenzivno se bavi plesom.

- Kada ste potpuno slijepa osoba naravno da je neke stavri teško naučiti, poput sviranja gitare, pjevanja ili plesanja salse. Vaš mozak puno se više napreže prilikom obavljanja svakodnevnih poslova, ali nije nemoguće – dodaje Bećirević.

Mirsad u dječjem vrtiću u Karlovcu. (Foto: hrt/screenshot)

Uz sviranje gitare, plesanje i aktivno bavljenje borilačkim vještinama, Mirsad Bećirević redovito planinari sa prijateljem Mladenom Kukom. Za humanitarni rad s djecom na projektu "Pruži mi ruku, budi mi prijatelj" dobio je Unicefovu nagradu. 

- Visoko sam motiviran i želja mi je i životna misija da ulažem u sebe i druge ljude, da radim na dobrobiti zajednice, posebice na boljitku života djece koja su naša budućnost – istaknuo je hrabri Karlovčanin koji nosi nadimak samuraj.

Otac je kćerke Eme, učenice 6. razreda osnovne škole koja mu je velika životna motivacija jer ima još više razloga biti primjer i uzor nekome tko mu je najvažniji u životu.  

- Naravno da u mom životu postoje određene prepreke, ali ja ih uvijek nastojim svladati na što jednostavniji način jer za mene je jedina opcija za životne probleme njihovo riješenje – ispričao je Bećirević.