Foto: screenshot/hrt.hr Foto: screenshot/hrt.hr

Alex ima 28 godina, rođeni je Nijemac, po majci Tajlanđanin, voli osamu, životinje i ljudi mu uopće ne nedostaju. Zato je u ovom opustjelom ličkom seocu. Jedinog prijatelja vidi dvaput mjesečno.

Foto: screenshot/hrt.hr

Prvi je Hrvatsku otkrio otac Karl s kamperom prije 17 godina. Ubrzo nakon toga kupio je kuću na otoku Ugljanu, ali kao pravi radišni Nijemac, kaže, nije imao ondje što raditi pa se odlučio za kontinent i životinje.

Foto: screenshot/hrt.hr

U Njemačkoj je imao uhodan posao u špediciji i četiri mobitela. Stres je uzeo danak tako da danas ima dvije srčane premosnice i probleme s kralježnicom. Rad i osama čine dobro njegovu zdravlju, kaže. Za njih hranjenje životinja nije nikakav posao. Više vole ljeto kada su u pogonu od jutra do mraka.

Foto: screenshot/hrt.hr

Sada imaju velike planove sa svinjama i zdravom hranom. Alex, školovani vrhunski kuhar, radio je u elitnim hotelima Švicarske i Austrije, ali nekako više voli običnu pušnicu.

Foto: screenshot/hrt.hr

Planiraju podijeliti ovu ljepotu s turistima sa Zapada koji su pod stresom. Rastavili su drvene kuće stare više od sto godina i ponovno ih sastavili, nabavili i jacuzzi. Još da nije hrvatske birokracije i problema s kategorizacijom...