Obitelj Mileta iz Santa Cruza de la Sierre - Bolivija (foto: osobna arhiva/ustupljena fotografija) Obitelj Mileta iz Santa Cruza de la Sierre - Bolivija (foto: osobna arhiva/ustupljena fotografija)

Pilar Mileta je Bolivijka hrvatskih korijena.

“Mi smo potomci Hrvata, korijeni nam potječu s otoka Hvara i dio naše obitelji sada živi u mjestu Pitve.

Ova pandemija koronavirusa donijela je sa sobom mnogo boli i patnje, ali nam je u isto vrijeme omogućila da se ponovno sretnemo kao obitelj, da budimo solidarni s drugima i zahvalni Bogu na svemu što nam pruža. Naše molitve za svijet i za Hrvatsku, posebno za one koji se bore protiv ovoga virusa, za naše liječnike, medicinske sestre, policajce i sve one ljude koji svakodnevno daju svu snagu kako bi postigli da svi budemo dobro.

Također mnogi su ostali daleko i razdvojeni, nisu se mogli vratiti kući, možda preživljavaju trenutke neizvjesnosti i tjeskobe, ali uskoro će naći izlaz i zagrliti svoje. Moja nećakinja Micaela otputovala je na nekoliko dana u Hrvatsku a onda su letovi obustavljeni. Ne može se još vratiti u Argentinu, i dalje je u Splitu” – naglašava Bolivijka hrvatskih korijena. 

Pilar Mileta s majkom (foto: osobna arhiva/ustupljena fotografija)

Pilar Mileta zahvaljuje Glasu Hrvatske.

“Hvala Glasu Hrvatske što nam omogućuje doprijeti iz srca Latinske Amerike u Hrvatsku i šire. Hrvatska je uvijek prisutna u našim mislima. Bože sačuvaj Hrvatsku i svijet od pandemije koja nas trenutno pogađa.

Iz Santa Cruza de la Sierra, Bolivije, naša solidarnost također sa svima koji su pogođeni zemljotresom koji se dogodio u Zagrebu. Hrvatska je plemenita i jaka nacija, ima nade i svi ćemo uspjeti.

Bog vas blagoslovio i znajte da ste u našim molitvama.

Srdačan pozdrav i veliki zagrljaj iz srca Južne Amerike" - ističe Pilar Mileta iz Santa Cruza de la Sierre u Boliviji.