Foto: osobna arhiva/ustupljena fotografija Foto: osobna arhiva/ustupljena fotografija

Lenka Nemer Drpić ističe da ju je na prijavu za izbor za bolivijsku Miss Universe najviše motivirala mogućnost suradnje s institucijama koje promiču jednakost, socijalnu pravdu i nastoje eliminirati odnose moći koji generiraju nasilje.

- Iz toga sam razloga odlučila postati dio platforme Miss Bolivije koja je uzor i vodilja te može biti učinkovit i smislen način za promicanje pozitivnih promjena u društvu. Pritom smatram da je važno uzeti u obzir da ne postoji moćnije oružje od obrazovanja. Čitanje me hrani, smiruje, odmiče od negative i uranja u neke druge stvarnosti, u druge živote. Puno čitam i to najrazličitije stvari. Iako se možda ne čini tako, ne volim zabave, uvijek sam bila osoba koja voli tišinu - govori Lenka.

Foto: osobna arhiva/ustupljena fotografija

Na natjecanju za Miss Bolivije Universe 2020. Lenka Nemer je predstavila La Paz, čudesni bolivijski grad: - Ovo je trenutak koji zauvijek mijenja moj život. Beskrajno sam zahvalna svima koji su mi pomogli, ohrabrili me, molili se za mene i podržavali me do kraja. Upravo mi je taj trenutak pokazao da je sa strašću, voljom, ustrajnošću i željom - sve moguće. Preuzimanje rizika u potrazi za snom ponekad vam može dati još veći dar nego što ste ikada mogli sanjati. Sva ona vremena kad su mi mnoga vrata bila zatvorena potaknula su jedan novi svemir koji me preusmjerio na nešto drugo. Hvala Boliviji što mi dopušta da ponosno pronosim njezino ime na sljedećem izdanju Miss Universe. Radit ću svaki dan kako bih dobila najbolju verziju sebe i pokazala od čega smo napravljeni svi mi Bolivijci. Miss Bolivije za mene je kruna koja nadilazi ljepotu. Hvala životu na ovoj sjajnoj prilici! 

Foto: osobna arhiva/ustupljena fotografija

Lenka Nemer Drpić upućuje tople pozdrave Glasu Hrvatske. - Moja obitelj s majčine strane podrijetlom je iz Hrvatske. Pradjed Drago Drpić emigrirao je iz Pučišća na otoku Braču i nastanio se u Boliviji. Potomkinja sam doseljenika iz tako lijepe zemlje kao što je Hrvatska što to mi je pružilo spektakularne mogućnosti. Nadam se da ću vas uskoro posjetiti. Šaljem poljubac slušateljima Glasa Hrvatske - ističe Bolivijka hrvatskih korijena Lenka Nemer Drpić, Miss Universe Bolivije 2020.