Foto: morh.hr Foto: morh.hr

Mlađahna Anđela Matić, koja će 22. kolovoza napuniti tek 21 godinu, proglašena je najboljom ročnicom 25. naraštaja na dragovoljnom vojnom osposobljavanju dragovoljnih i 7. naraštaja ročnika vrhunskih sportaša u vojarni 123. brigade Hrvatske vojske u Požegi. 

Za izvršavanje postavljenih zadaća pisano je pohvaljena i nagrađena knjigom te značkom Dragovoljni ročnik.

- Sve ovo ne bi bilo jednostavno da nije bilo instruktora i zapovjednika HV-a koji su se zaista trudili oko nas, bili strpljivi i potrudili se da što više upoznamo sebe i svijet oko sebe. Puno smo naučili o hrvatskoj domovini, braniteljima i ratovima na području Republike Hrvatske – kaže Anđela.

Obuku je završilo 159 ročnika, od kojih 29 ročnica i tri vrhunska hrvatska sportaša - gimnastičar Tin Srbić, jedriličar Mihovil Fantela te atletičar Stipe Žunić

Foto: morh.hr

Anđela potječe iz osmeročlane obitelji i četvrto je od šestero djece Stipe i Monike Matić. Još od malih nogu bavi se raznim sportovima, od taekwondoa gdje je prve korake napravila u Taekwondo klubu Koryo u Tomislavgradu. 

 - Nakon srednje škole živjela sam godinu dana u Karlovcu gdje sam trenirala taekwondo kod izvrsnog trenera Mire Brežana, nositelja 9. dana crnog pojasa. Tamo sam stekla i zvanje 2. dana crnog pojasa. Ranije sam u Tomislavgradu položila za crni pojas, 1. dan. Za to vrijeme putovala sam i na nogometne treninge u ŽNK Dinamo Zagreb. Nisam se tamo puno zadržala, međutim stekla sam nova sportska iskustva – govori Anđela, inače studentica na Kineziološkom fakultetu u Splitu. 

Foto: morh.hr

Iako trenutačno studira u Splitu, Anđela se uvijek rado vraća u svoj rodni kraj. 

- U Tomislavgradu sam često, jednostavno volim prirodu, obitelj, mentalitet koji me okružuje... A i prati me ona stara izreka: Svugdje pođi, kući dođi.

(Izvor: Večernji.ba)