Foto: screenshot/Facebook Foto: screenshot/Facebook

Marija i njezin suprug Luka vrijedno osmišljavaju nove proizvode i prate svjetske trendove u pogledu izbora namirnica i sastojaka za svoje domaće proizvode te itekako paze na njihovu kvalitetu. Njihovi inovativni proizvodi, od tjestenine s aktivnim ugljenom i blitvom do staklenki kiseloga kopra, vrlo brzo nalaze put do vrata mnogobrojnih zainteresiranih kupaca.

Foto: screenshot/Facebook

- Pravim tjesteninu s raznim dodacima, s aktivnim ugljenom, blitvom, koja daje puno intenzivniju boju od špinata, ciklom, bučom hokaido, pa i s proteinskim prahom konoplje. Vrlo brzo se skuha i ne pušta boju. Prije sam sve radila kod kuće, a nakon što je u Drenovcima otvoren Poljoprivredno-poduzetnički inkubator, odlučili smo se za nešto veću proizvodnju i sklopili ugovor o korištenju proizvodnih pogona. Ondje je sve prema HACCP-u, koji jamči i sustav samokontrole i sustav kvalitete. Sve se odmah i analizira i suši i jako smo zadovoljni uslugom - kaže Marija.

Foto: screenshot/Facebook

Sastojke za svoju tjesteninu kupuju od lokalnih OPG-ova, a vlastitu pšenicu melju u mlinu u susjednoj Vrbanji. Dio tjestenine Marija radi i od bezglutenskog brašna jer sve više kupaca traži upravo glutenfree proizvode.

Foto: screenshot/Facebook

Ovih dana prerađuju i voće, prije svega višnju te marelicu, jabuku i šljivu od kojih rade džemove, pekmeze, sok, vino i ocat. 

Izvor: Glas Slavonije