Nakon osam godina bavljenja glazbom Karlo priprema prvi samostalni koncert (Foto: Kristijan Gradečki) Nakon osam godina bavljenja glazbom Karlo priprema prvi samostalni koncert (Foto: Kristijan Gradečki)

Da je glazba uistinu lijek za sve najbolji je dokaz mladi pop glazbenik Karlo Bartolec pod umjetničkim imenom Coollins. Rođen je kao nagluhi dječak za kojega su doktori smatrali da više nikada neće čuti na lijevo uho. Uz to, Karlovo su djetinjstvo obilježili i zdravstveni problemi vezani uz pluća zbog kojih je još kao maleni dječak morao na zahtjevnu operaciju. No, mladi je Karlovčanin prije osam godina pročuo pomoću glazbe koja mu je odredila životni put. Dodatni motiv u zahtjevnome procesu oporavka bila mu je želja čuti nastup s pozornice, a vjerovao je da će doći vrijeme i kada će uspjeti u glazbi.

(Foto: Kristijan Gradečki)

Prvi put pred publikom je zapjevao godinu dana nakon izlječenja, kada se na božićnoj priredbi 1999. godine predstavio pjesmom "Bijeli Božić". Kako bi ga publika primijetila sudjelovao je u brojnim talent showovima pokušavajući pronaći svoje mjesto na hrvatskome estradnom nebu.

(Foto: screenshot)

Za njegovu ljubavnu pop baladu "Odavno zauvijek" tekst, glazbu i aranžman potpisuje Goran Topolovac, poznat kao autor "Mižerje", pjesme koja nas je na Eurosongu predstavljala 2013. godine. Coollins s tim autorom, koji ga opisuje kao velikog glazbenog radnika, namjerava suradnju nastaviti i dalje. 

Na urbanoj pop funk pjesmi "Budi svoj", koja govori kako treba slijediti srce Karlo je surađivao i s Igorom Drvenkarom, glavnim vokalom GEA benda. 

(Foto: screenshot)

Sada nakon osam godina bavljenja glazbom priprema prvi samostalni koncert koji će u subotu 15. rujna održati s dvojicom glazbenih kolega Sinišom Kelherom i Željkom Kambićem. Karlo ovih dana i snima novu pjesmu "Za tebe" čiji je autor teksta i glazbe Danijel Jazbec, koji inače piše za grupu Vigor. Iako svjestan velike konkurencije, naš mladi glazbenik o odlasku iz Hrvatske ni ne pomišlja sve dok ne učini apsolutno sve kako bi uspio.

Coollins - Odavno zauvijek

Coollins - Odavno zauvijek

03:41