(Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Rusku nogometnu rapsodiju, jedan od najvećih uspjeha hrvatskoga sporta, događaj koji je pratilo više od milijardu gledatelja, ostvarili su hrvatski nogometni reprezentativci predvođeni Livnjakom Zlatkom Dalićem.  

Dejan Lovren (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Srebrnu medalju iz Moskve donijeli su igrači poput Dejana Lovrena, Ivana Rakitića, Vedrana Ćorluke, Matea Kovačića i Tina Jedvaja koji su rođeni ili vuku porijeklo iz BiH. 

Međugorci Marin Čilić i Ivan Dodig dio su hrvatske teniske reprezentacije koja je pomela konkurenciju i drugi put osvojila Davis Cup.  

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL 

Nisu jedini u tom nizu bosanskohercegovačkih sportaša. Mostarac Bojan Bogdanović ponosno brani hrvatske boje u NBA ligi, najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Leteći Mostarac ili Bogie, kako ga zovu, trenutno igra u Indiana Pacersima.  

Bojan Bogdanović (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Postoji niz sportaša poput Širokobriježanina Ivana Kvesića, koji je nastupajući pod hrvatskom zastavom postao svjetski karate prvak, te još jednog Mostarca Emila Markića koji je postao europski WBO prvak u profesionalnom boksu. Neke smo sportaše možda i zaboravili spomenuti, ali to ne mijenja činjenicu koliko su Hrvati iz BiH pridonijeli hrvatskom sportu u uspješnoj 2018. godini, piše Večernji list BiH.