Foto: snimka zaslona/Youtube.hr Foto: snimka zaslona/Youtube.hr

Glazbenik Franco Ferrero Citanović objavio je peti studijski album u kojemu ponovno slavi hrvatsko porijeklo i gradove koji su ga obilježili. Trogiru, iz koje dolazi njegova obitelj, posvetio je dio albuma, a drugi je nazvao Vukovar, u čast ratnom putu i žrtvi te stradanjima njegovih građana. 

Na ovom albumu klasične glazbe okupio je gitariste iz cijeloga svijeta koji su odsvirali pojedine dionice. Iz Čilea Patricio Muñoz Quezada i Alexis Vallejos, iz Slovačke Silvia Kopáčová i Karol Samuelčík, a pridružili su im se i Ahmed Dickinson Cárdenas iz Kube, Thatcher Harrison iz Sjedinjenih Država i Ronald Núñez iz Bolivije.

Od pet albuma koje je snimio, dva su bila u rock stilu, dok su na druga dva poučne dječje pjesme za djecu koja žele naučiti hrvatski jezik. 

Veza s drugom domovinom Hrvatskom

Franco je bio član Savjeta Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Surađivao je s nekoliko hrvatskih umjetnika te klapom Neverin. U Čileu se angažirao na okupljanju zaljubljenika u klapsku pjesmu, organizirao druženja, a trenutačno je predsjednik Hrvartisa, grupe koja okuplja hrvatske umjetnike i potomke promocija i iskustava u umjetnosti.