Marian Miroslava Krellac Loza (Foto: screenshot/facebook) Marian Miroslava Krellac Loza (Foto: screenshot/facebook)

U Boliviji je studirala, a kada joj se ukazala prilika za dolazak u Hrvatsku gdje će naučiti hrvatski jezik, Marian Miroslava Krellac Loza "zamrznula" je treću godinu fakulteta i preselila se u Zagreb. Njen pradjed je Hrvat, rođen u Crikvenici, a san joj je bio upoznati Hrvatsku, zemlju njenih predaka.

- Moji su bili vrlo sretni jer sam prva iz obitelji koja je posjetila Hrvatsku. Čim sam stigla, osjećala sam se kao kod kuće – rekla je Marian Miroslava za Večernji list.

Voli sigurnost Hrvatske

- Sviđa mi se Hrvatska, sigurnost zemlje, ljudi, parkovi, otoci... Ljudi su uglavnom prijateljski raspoloženi, ali neki su previše zatvoreni da bi upoznali nove ljude, kulture, tradicije ili isprobali različitu hranu. Ovdje sam pronašla prijatelje iz različitih zemalja i s različitih kontinenata, pa čak i iz moje zemlje, koji su mi sada vrlo dobri prijatelji – izjavila je Marian Miroslava.

Najviše joj nedostaju obitelj iz Bolivije i njihova hrana. Raduje se što će je obitelj uskoro i posjetiti, a možda joj se za nekoliko godina i trajno pridruže te ostanu živjeti u Lijepoj našoj.

Pradjedovi korijeni iz Primorja 

U Crikvenici je pronašla pradjedovu rodnu kuću u kojoj je upoznala i članove svoje obitelji koji tamo provode ljeta iako žive u Finskoj i Rusiji.

Marian Miroslava Krellac Loza zahvalila je Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH na pomoći pri dobivanju hrvatskog državljanstva, piše Večernji list. Ima posao i voli ga, želja joj je nastaviti studirati, a misli da Hrvatska treba unaprijediti i povezati javne sustave svojih institucija.