(Foto: Radio Bar Croata/s dopuštenjem) (Foto: Radio Bar Croata/s dopuštenjem)

Javier Santić poručuje:

“Dragi prijatelji Glasa Hrvatske.

S radijskoga programa Bar Croata u gradu Rosariju u Argentini, želimo poslati velik pozdrav cijelome hrvatskom narodu, posebno svima pogođenima snažnim potresom koji je pogodio Zagreb i druge gradove u Republici Hrvatskoj.

Također preporučujemo svima da nastave poštovati mjere samozaštite od koronavirusa” - ističe u svojoj poruci Javier Santić. 

Javier Santić (Foto: osobna arhiva/s dopuštenjem)

Ivan Grbac naglašava:

“Pratimo vijesti iz portala Glasa Hrvatske jer smo u medijima. Dobro je znati da se u Hrvatskoj vrlo dobro provode mjere zaštite  te da se, uz odgovarajuće sigurnosne mjere ublažavanjem aktivnost, zemlja pokušava vratiti u normalu.

Argentina je također na dobrom putu. U gotovo svim pokrajinama zemlje (osim glavnoga grada Buenos Airesa), također započinju različite aktivnosti. Izdržimo još malo! 

Ivan Grbac (Foto: osobna ahiva/s dopuštenjem)

Radijski program Bar Croata emitira svoju 15. sezonu. Kako ne možemo biti u studiju, imamo "radio od kuće", odakle emitirano, pokušavajući informirati naše drage slušatelje iz mnogih dijelova svijeta koji nas slušaju svakog petka od 19 do 21 sat (po argentinskom vremenu). Na ovaj način nismo prekinuli vezu koja nas je cijelo ovo vrijeme dovela do toga da upoznamo toliko mnogo ljudi.

Veliki pozdrav Zagrebu koji se oporavlja od snažnog podrhtavanja tla, mojoj dragoj Istri koja mi toliko nedostaje i općini Lanišće u kojoj se nalazi Podgaće, mjesto mojih predaka.

Pozdravljam vas uz svoj omiljeni slogan: “Jedno srce za dvije domovine - un corazón para dos patrias” - zaključuje Ivan Grbac s radijskoga programa Bar Croata u argentinskome gradu Rosariu.