Foto: kolaž/ustupljene osobne fotografije Foto: kolaž/ustupljene osobne fotografije

Iz grada La Plate, slikarica Mabel Beninati šalje zagrljaj hrvatskom narodu: - Sva moja solidarnost i želje za snagom za hrvatski narod u ovim teškim vremenima kroz koja prolazi. Solidarni smo s kampanjom protiv korona virusa i snažno želimo da ga Hrvatska prevlada. Zajedno ćemo to postići. Hrvatski narod vrijedan je divljenja: uspio je izdržati strahovit rat i brzo se oporaviti nakon njega. Znam da će Hrvati opet uspjeti izaći iz tih teških i da će biti ujedinjeniji i ojačani. Topao zagrljaj iz Argentine - kaže argentinska slikarica. 

Mabel Beninati (Foto: osobna arhiva/ustupljena fotografija)

Argentinska spisateljica Selene Chierico želi da Hrvatska ima snage prevladati situaciju: - Nebo izgleda žalosno zbog neočekivane pandemije, ali nada u novu zoru još je ljepša. Boje će se vratiti u život i zdravlje njegovim stanovnicima. Naprijed Hrvatska! Ništa neće otupiti čežnju za novim preporodom. To je naša najveća želja - izražava argentinska spisateljica Selene Chierico. 

Selene Chierico (Foto: osobna arhiva/ustupljena fotografija)

Mirko Hasenay iz Buenos Airesa želi sve najbolje Hrvatima u svijetu: - Dragi prijatelji. Doživljavamo izvanrednu situaciju bez presedana, s posebnostima i okolnostima svake države, svakog grada, pa čak i svakog sela. Čini se da su elementi protiv nas, globalna pandemija, snažni potresi u Hrvatskoj, što se još može dogoditi? Ali čini se da su to i trenuci velikih izazova, koji uzrokuju velike promjene, mnoge stvari koje radimo prvi put, poput uklanjanja vrha s tornja katedrale. Velike krize kriju ogromne mogućnosti za promjenu i poboljšanje čovječanstva. Nadamo se da svi možemo razumjeti izazov, da prestanemo trčati vezanih očiju, da budemo kreativniji i da naučimo vidjeti malo dalje. Za dobrobit Hrvatske, zemalja u kojima žive Hrvati i njihovi potomci i čitavog čovječanstva - ističe Mirko Hasenay iz Buenos Airesa. 

Mirko Hasenay (Foto: osobna arhiva/sutupljena fotografija)

Esther Lida López Nápoles iz grada La Plate šalje puno ljubavi hrvatskom narodu: - Od sveg srca želim da ne izgubite vjeru, ovo su trenuci iskušenja u životu i sve će se poboljšati. Svijet prolazi kroz teška vremena, a da se suočimo se s njima, ništa bolje od optimizma. Iz tog razloga pomoći ćemo jedni drugima da se nosimo s tim trenucima. Želimo zahvaliti svim medicinskim sestrama, liječničkom timu i svima koji se bore protiv virusa kako bi zaštitili našu sigurnost i živote ljudi. Više nego ikad shvaćamo koliko je važan naš svakodnevni život. Stojeći na pozornici i gledajući prazna mjesta, shvaćamo koliko je svaki trenutak važan za vas - navodi Esther Lida López Nápoles iz grada La Plate u Argentini.

Esther Lida López Nápoles (Foto: osobna arhiva/ustupljena fotografija)