Foto: osobna arhiva/ustupljena fotografija Foto: osobna arhiva/ustupljena fotografija

Ponekad nije lako čak ni kad tako izgleda, no Ana Marija bila je odlučna u svojem naumu da upiše studij psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu. Uz pomoć prijatelja brzo se navikla na studentski život.

Zagreb joj je postao ljubav na prvi pogled, kad ga je još kao djevojčica 2015. godine posjetila zajedno s profesorm Petrom Haceganom. Tom je prigodom gostovala na Danima otvorenih vrata kod tadašnje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

--- BEZ NASLOVA ---

Ana Marija Jovanak (osobna arhiva/ustupljene fotografije)

7 fotografija

O rodnome Klokotiču prepuna je hvale. Riječ je o jednome od sedam sela naseljenih Hrvatima karaševskoga kraja u Rumunjskoj. Tamo je Ana Marija bila članica nadaleko poznatoga i uspješnoga Kulturno-umjetničkoga društva "Klokotič". Uz pjesmu, u svom rodnom mjestu počela je svirati bisernicu, a posebno joj zadovoljstvo čini odjevanje prelijepe i posve karakteristične karaševske narodne nošnje. Njezin su talent znalci već prepoznali te joj mnogi savjetuju da se nastavi baviti glazbom.

Ana Marija Jovanak - "Malo mi za sriću triba"

Ana Marija Jovanak - "Malo mi za sriću triba"

1:01

Psihologija ili glazba - tko zna gdje je budućnost Ana Marije Jovanak?! Zasad će se svakako posvetiti studiju u voljenoj hrvatskoj metropoli.

Ana Mariju ugostili smo u emisijama "Globalna Hrvatska" i "Hrvatima izvan domovine" Glasa Hrvatske. 

Razgovor s Ana Marijom Jovanak (novinarka Maja Raguž)

Razgovor s Ana Marijom Jovanak (novinarka Maja Raguž)

13:16