Lopud - obiteljski susret (Foto: osobna arhiva/ustupljena fotografija) Lopud - obiteljski susret (Foto: osobna arhiva/ustupljena fotografija)

- Ove godine koronavirus nam je donio izazove s kojima se možemo suočiti iz negativne ili pozitivne perspektive. Pandemija je nešto što ne možemo promijeniti, ali možemo upravljati načinom života i pretvoriti je u blagoslov. Mnogi od tih izazova bili su vrlo teški, poput gubitka najmilijih, od kojih se nismo mogli dostojanstveno oprostiti, nismo mogli fizički pratiti njihove obitelji u ovom teškom procesu. Obuzima nas neizvjesnost, zbunjenost, dugotrajno zatvaranje, a da ne možemo imati fizički kontakt s drugim ljudima - govori nam hrvatska konzulica u Limi. 

Ana María Kuljevan ističe da smo imali priliku zahvaliti što smo živi: - Osobno prošlu godinu tumačim kao vrlo moćan poziv koji Bog upućuje savjesti ljudskog bića, koje živi u stalnoj utrci baveći se materijalnim stvarima i više ne razmišlja o onome što je uistinu važno u životu, poput ljudskih odnosa. Tijekom zatvaranja, ne izlazeći na ulice, životinje su opet zavladale planetom, nebo je bilo vedrije, nije bilo zagađenja, sve je postalo bezvremeno i imali smo priliku zahvaliti na jednostavnoj činjenici da smo živi i uživamo u prirodi. Kako brzo sve uzimamo zdravo za gotovo i zaboravljamo uživati ​​u svakom dahu na ovoj zemlji! Podsjetilo nas je koliko smo krhki i kako se osjećamo kao vladari svijeta. I nešto što ne možemo ni vidjeti zatvorilo nas je mjesecima. 

Hrvatska konzulica u Limi upućuje topli zagrljaj hrvatskim obiteljima: - Moje su želje za ovu godinu da učimo iz onoga što nam se dogodilo, da postanemo solidarniji, srdačniji jedni prema drugima, da drugima dajemo nešto što se ne može kupiti i što je iznimno dragocjeno: naše vrijeme i naša ljubav. To se ne može kupiti ni za sav novac na svijetu. Svim hrvatskim obiteljima širom svijeta upućujem topli zagrljaj s puno svjetla i ljubavi, želeći im zdravlje, ljubav i prosperitet u tekućoj godini - naglašava Ana María Kuljevan, počasna konzulica Republike Hrvatske u Limi, Peru.

--- BEZ NASLOVA ---

Ana Maria Kuljevan (osobna arhiva)

4 fotografija