Maryam Mahdavi, Ante i Ankica Karačić (Foto: screenshot/facebook) Maryam Mahdavi, Ante i Ankica Karačić (Foto: screenshot/facebook)

Prije petnaestak godina slikarica Ankica Karačić prvi put je pozvana na izložbu u grad Seul u Južnoj Koreji, kako bi predstavila svoje akvarele u tehnici "mokro na mokro". Danas je gotovo i zaboravila kada ih je posljednji put radila, ali nije ih zaboravila poznata iranska umjetnica i Ankičina dugogodišnja prijateljica Maryam Mahdavi, koja ih je odavno željela izložiti u Iranu.

Prošle je godine Maryam organizirala vrlo uspješnu izložbu s radovima pedeset iranskih žena u Düseldorfu. Na otvaranju izložbe bili su prisutni iranski veleposlanik i gradonačelnik Düseldorfa, a snimala je i Iranska TV.

Na toj su izložbi bili i Ankica i njen suprug Ante Karačić. Gospođa Mahdavi je tada izrazila veliku želju posjetiti njihov atelje i odabrati nekoliko Ankičinih slika za izložbu u Iranu.

Foto: screenshot/facebook

Odabrala je 12 akvarela koji su od 6. do 10. ožujka bili izloženi na skupnoj izložbi "Mashhad Urban Art - Research Week" u Mashadu, glavnom gradu iranske provincije Razavi-Corasan .

Plakat izložbe (Foto: promo)

Inače, Mashad je drugi grad po veličini u Iranu. Nalazi se na rijeci Kashaf, 850 km istočno od Teherana, na nadmorskoj visini od 985 m.