(Foto: mons. Drago Balvanović - privatna arhiva/s dopuštenjem) (Foto: mons. Drago Balvanović - privatna arhiva/s dopuštenjem)

Za svećenika banjalučke biskupije monsinjor Drago Balvanović zaređen je u Đakovu 29. lipnja 1959. godine. U hrvatskoj misiji u Limi je 29. lipnja 2019. godine proslavio 60. obljetnicu svećeničkog ređenja i svećeničkog služenja narodu i Crkvi u domovini i u Peruu.

Danas 12. kolovoza slavi 83. rođendan u župi Sv. Leopolda Mandića i Hrvatskom pastoralnom vikarijatu u Peruu.

(Foto: mons. Drago Balvanović - privatna arhiva/s dopuštenjem)

Monsinjor Drago Balvanović već 32 godine radi u pastoralnoj misiji u Limi. 1987. godine svečanom misom proslavljeno je 30 godina Hrvatskog pastoralnog vikarijata u Peruu i 20 godina župe sv. Leopolda Mandića Limi. Misno slavlje animirali su pjevanjem udruženi liturgijski zborovi župe i vikarije zajedno s mladima na španjolskom i hrvatskom jeziku. Nakon misnog slavlja uslijedio je svečani čin dodjele državljanstva Republike Peru monsinjoru Balvanoviću za 30 godina djelovanja u toj zemlji. Zbog zasluga monsinjora Balvanovića državljanstvo je dodijelio i potpisao osobno predsjednik Perua Pedro Pablo Kuczynski.

(Foto: mons. Drago Balvanović - privatna arhiva/s dopuštenjem)

Na Veliki četvrtak 18. travnja ove godine u katedrali i bazilici Nuestra Señora de la Evangelización u Limi, dugogodišnji misionar u Peruu svećenik mons. Drago Balvanović imenovan je kanonikom Kaptola nadbiskupije Lima. Nadbiskup Lime i primas Perua, dr. mons. Carlos Castillo Mattasoglio, zahvalio je monsinjoru Balvanoviću na njegovu radu - 32 godine u nadbiskupiji Lima, u župi Sv. Leopolda Mandića te mu čestitao i na 60. obljetnici svećeničkog rada.

Sretan rođendan monsinjoru Dragi Balvanoviću želi Glas Hrvatske!

(Foto: mons. Drago Balvanović - privatna arhiva/s dopuštenjem)