Foto: screenshot/Facebook Foto: screenshot/Facebook

"Nova Nada" donijela je novu energiju Hrvatima u Detroitu sad već davne 1985. godine. Otad čuvaju i slave hrvatsku kulturu, običaje, ples i pjesmu na sjevernoameričkom kontinentu, a danas djeluju pod vodstvom umjetničkog voditelja Stevea Talana.

Svoj 25. rođendan proslavili su lijepom kulturnom manifestacijom u ožujku ove godine na kojoj su im se, uz domaće sastave "Detroit Star Junior Tamburritzans" i "Detroit Tamburritza Orchestra", pridružilo i pet sastava iz SAD-a i Kanade: "Zumberćani" iz Clevelanda, "Selo" iz Columbusa, "Kardinal A. Stepinac" iz kanadskog Windsora, "Kraljica Jelena" iz Kitchenera, grupa "Zadnja Stanica" iz Steeltona te, kao iznenađenje za publiku, bivši članovi "Nove Nade" na kraju dvosatnog programa pridružili su se grupi kako bi izveli dvije pjesme pod vodstvom Ante Milardovića.

Foto: screenshot/Facebook

Na CROFEST-u se okupilo oko 500 gostiju koji su imali priliku poslušati i pogledati tradicionalne hrvatske pjesme i plesove uz svojevrsnu izložbu lutaka odijevene u 30 hrvatskih nošnji. 

Kao članovi Hrvatske bratske zajednice i prijatelji Hrvatske matice iseljenika članovi "Nove Nade" stekli su mnogobrojne prijatelje tijekom svojih putovanja, uključujući posjete hrvatskim manjinama u Mađarskoj, Slovačkoj i Austriji. Svoj tradicionalni ljetni dolazak u Hrvatsku odgodili su za iduću godinu.