Foto: HKD Napredak/ustupljena fotografija Foto: HKD Napredak/ustupljena fotografija

Na današnji dan 2007. godine, nakon kraće i teške bolesti, u 43. godini života u Mostaru je umro književnik i novinar Dragan Šimović.

Priče, pjesme i kolumne objavljivao je u brijnim listovima i časopisima. Priče su mu adaptirane za radio i televiziju, a neke od njih  prevedene su na njemački, engleski, slovenski i makedonski jezik. Prvu knjigu priča "Misterij stolne lampe" objavio je 1990. godine u sarajevskoj Svjetlosti, nakon čega slijedi knjiga "Prolaznik" objavljena 1997. godine u nakladi Matice hrvatske Sarajevo i Zirala iz Mostara. Godine 2003. Šimović je objavio knjigu priča pod nazivom "Učili smo za pjesnike". Iste godine s Josipom Mlakićem i Robertom Mlinarcem objavljuje knjigu "Triangulacija". Dobitnikom je prve nagrade za priču "Zijo Dizdarević" 1988. godine, a uvrštavan je i u izbore i antologije. Šimović je rođen 14. lipnja 1964. godine u Gabeli kod Čapljine. Jedno vrijeme je radio u Sarajevu, te uređivao Napretkov mjesečnik za kulturu i društvena pitanja Stećak, a veći dio života je proveo u Mostaru. Bio je prvi direktor izdavaštva i urednik u nakladničkoj kući Hercegtisak, a jedan je od urednika prvog leksikona  grupe Indexi. Također je bio član Društva književnika BiH i Hrvatske, te aktivni član HKD Napredak i Matice hrvatske. Radio je i kao dopisnik Slobodne Dalmacije izdanja za BiH Slobodna BiH iz Mostara.Pokrenuo je brojne radionice za mlade, među kojima je Škola Kreativnog Pisanja iz koje su ponikli brojni umjetnici i projekti, kako književni i likovni tako i kazališni. U Mostaru je također pokrenuo vlastitu antikvarnicu "Škrinja", koja je okupljala i promovirala razne književnike, te motivirala mlade za nova stvaralaštva i izlazak iz anonimnosti, a među njima su i sada već zvučna imena mladih umjetnika u BiH i okruženju.

Nakon smrti brojni pjesnici su mu posvetili pjesme, a neki čak i knjige, među njima su Ljubo Krmek i Krunoslav Šetka. No, ostala je nikada objavljena njegova posljednja knjiga "Učili smo za pjesnike II", koja je u čast njegovog života i djela iste godine 2007. kada je umro, javnosti predstavljena u časopisu "Motrišta". 

(M.Landeka)