(Foto: Antunela Rajič/Glas Hrvatske) (Foto: Antunela Rajič/Glas Hrvatske)

U snježnom ugođaju Plitvičkih jezera i okolice okupili su se domaći i strani influenceri iz Austrije, Mađarske, Japana, Ukrajine, Slovenije i Hrvatske. Hrvatski instagrameri Domagoj Sever i Jasminka Đaković, koji na svojim profilima promoviraju ljepote Hrvatske i putovanja, organizatori su drugog "croinstameeta".  Sudionici ovog susreta na svim društvenim platformama imaju više od 1,1 milijun pratitelja.

Instameet je ciljano organiziran zimi, kako bi influenceri na društvenim mrežama svojim pratiteljima mogli prikazati da Hrvatska ima što ponuditi svojim gostima i izvan sezone.

(Foto: Antunela Rajič)

- Ovo okupljanje trenutačno je najveće organizirano okupljanje instagramera u Hrvatskoj, ali i šire u regiji -  rekla je Đaković.

Tijekom dva dana sudionici Instameeta imali su priliku slikom prenijeti ljepote Plitvičkih jezera obojenih zimskim bojama, posjetiti Baraćeve špilje, Stari grad Drežnik te ranč Dolina Jelena.

Pavlo Fedykovych, bloger specijaliziran za centralnu Europu i Ukrajinu, koji piše za CNN Travel i Lonely Planet, oduševljen je ljepotama Hrvatske i instameet smatra dobrom marketinškom strategijom.

- Glavna prednost ovakvog susreta je što svakome koristan. Turisti mogu vidjeti velik broj postova s predivnih mjesta, influenceri dobivaju kvalitetan sadržaj. Prvi put sam na ovakvom susretu i fascinirao me. Plitvička jezera su nevjerojatna, hrana koju smo kušali u Lici jako je ukusna, a turistički djelatnici zaista su profesionalni – ističe ukrajinski bloger Fedykovych.

(Foto: Antunela Rajič)

Za pravi doživljaj destinacije, neizostavna je gastronomska ponuda. Instagramerima su predstavljeni i tradicionalni  proizvodi koji nose oznaku regionalnog sustava kvalitete Lika Quality, visokokvalitetni proizvodi proizvedeni na području Like s dugom tradicijom. Sudionici iz šest zemalja degustirali su sir, rakiju, sok i med lokalnih proizvođača i uvjerili se u njihovu kvalitetu.

Ovakva okupljanja prilika su za razmjenu znanja, iskustva, ideja te kreiranje novih sadržaja za pratitelje na društvenim mrežama. 

Za poznatog japanskog fotografa Yuya Matsuo, kojeg na Instagram profilu @esejapan prati 106 tisuća pratitelja, instameet je bio odlično iskustvo.

(Foto: Antunela Rajič)

- Ovo je prvi put da sam sudjelovao na Instameetu i jako mi se sviđa! Bilo je zanimljivo čuti talentirane kolege slične profesije i razmijeniti ideje. Puno mi je to pomoglo - rekao je Yuya Matsuo.

- Ovakva okupljanja idealna su prilika za prezentaciju i pokazivanje ljepota i bogatstva naše Hrvatske, ali i za poticanje novih projekata i suradnji – smatra fotografkinja i blogerica hrane i putovanja Lili Bašić.

Zahvaljujući instameetu, slike Plitvičkih jezera odijevenih u snježni ogrtač, ovog su tjedna zatrpale društvene mreže.