(Foto: screenshot/HRT) (Foto: screenshot/HRT)

Uskoro će i središte općine dobiti moderan izgled, a europskim novcem izgrađen vrtić primiti prve korisnike.

Buka građevinskih strojeva i prometna gužva svakodnevica je mještana Sibinja već mjesecima. Ljupko je strpljiv, iako su mu  baš ovih dana bageri pred kućom i poslovnim prostorom.

- Kad se završi nadamo se da će biti ljepše urednije, manje prašine i sporiji promet, kaže Ljupko Badrov.

(Foto: screenshot/HRT)

Radovi bi trebali završiti za  dva mjeseca. U uređenje središta općine Hrvatske ceste ulažu deset milijuna kuna.

- Bit će sto parkirališnih mjesta, sigurnosni semafori za djecu, budući da je ovdje i osnovna škola, nova šetnica kroz park, staze s obje strane i led rasvjeta se radi - rekao je načelnik Sibinja Josip Pavić.

Htjeli bi biti mjesto ugodno za život koje osobito mladima pruža niz pogodnosti. Općina pomaže u stambenom zbrinjavanju, a izgrađen je i moderan vrtić. Vrijedan je milijun eura, a financiran je u potpunosti iz EU fondova.

(Foto: screenshot/HRT)

Općina Sibinj nalazi ae u Brodsko-posavskoj županiji na južnim obroncima Dilj gore, zapadno od Slavonskog Broda. U sastavu Općine su naselja Bartolovci, Brčino, Čelikovići, Gornji Andrijevci, Grgurevići, Grižići, Gromačnik, Jakačina Mala, Ravan, Sibinj, Slobodnica i Završje. Prema podacima za posljednja četiri popisna razdoblja, općina Sibinj bilježi stalan porast broja stanovnika. Prema posljednjem popisu stanovništva iz 2011. g. općina Sibinj broji 6.895 stanovnika.