Foto: pexels.com Foto: pexels.com

Projekt je to kojim se potiče kupnja autohtonih hrvatskih proizvoda, unutar kojeg je zaposleno gotovo 80 osoba, i možda najvažnije, koji je na hrvatske stolove vratio domaće.

Svoje proizvode počeli su nuditi ratari, stočari, pčelari, voćari, vinogradari te novootvorena obiteljska gospodarstva. Trenutno, ceker pun domaćih namirnica, možete napuniti u Kutini, Novskoj i Sisku. U njemu bi se, kad bismo sve pobrojali, moglo pronaći više od 700 različitih domaćih artikala od 80-ak proizvođača. 

Osvajanje međunarodnih polica 

Poticanje regionalnog i lokalnog gospodarskog razvoja cilj je razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije otkud je ideja za ovu poduzetničku inicijativu i potekla. U sklopu Zajednice proizvođača Sisačko-moslavačke županije mali proizvođači se udružuju, traže partnere, a dobili su i mogućnost plasiranja svojih proizvoda u nekoliko trgovina poznatijih pod nazivom "Pun ceker". Idući je cilj izaći izvan sisačko-moslavačkog prstena, ističe Mario Čelan, direktor Agencije.

Iako s vremenom možemo promicati hrvatske proizvode i na međunarodnom globalnom tržištu, prvenstveno je potreban dijalog proizvođača, trgovaca, udruženja i vlasti, zaključuje Čelan.

U radijskoj emisiji "Baština" poslušajte više o projektu čiju je važnost prepoznala i Europska unija dodijelivši mu Europsku nagradu za promicanje poduzetništva 2017. godine.

Baština (18.09.2018.)

Baština (18.09.2018.)

48:00