Foto: River Jazz Fest/Facebook Foto: River Jazz Fest/Facebook

Prvih nekoliko godina festival se održavao na Savi u Županji, a ove godine, od 24. kolovoza do 1. rujna, na četiri lokacije - u Županji, Vukovaru, Osijeku i Vučedolu. Posjetitelje očekuje atraktivnijii program koji u glazbenom dijelu donosi jazz novitete, domaćeg i međunarodnog potpisa, od etno jazza do big banda. 

Foto: Big Band Požega/Facebook

Festival otvara požeška glazbena atrakcija Big Band Požega u županjskom Gradskom parku, gdje će dan kasnije nastupiti ZZ Quartet, koji kombinira mnoge glazbene stilove, modernu klasiku, world music i slobodnu improvizaciju. Taj kvartet predvođen Simoneom Zanchinijem,  svjetskim virtuozom harmonike te međunarodno priznatim gitaristom i skladateljem Ratkom Zjačom, nastupit će i 26. kolovoza u Perivoju dvorca Eltz u Gradskom muzeju grada Vukovara.  

Elis Lovrić i Jazziana Croatica 

Program se nastavlja 31. kolovoza u Osijeku nastupom jednog od najboljih europskih vibrafonista mlađe generacije, Španjolca Tona Risca, koji sa svojim triom "briše granice između zapisanih skladbi i slobodne improvizacije".  

Foto: River Jazz Fest/Facebook

Festival se zatvara u Vučedolu, nastupom Elis Lovrić, labinske kantautorice i glumice, kojoj će se na gajdama, mihu i dvojnicama pridružiti Stjepan Večković - Štef, glazbenik i graditelj tradicijskih instrumenata. 

Kraj je rezerviran za autohtoni jazz ansambl, Jazzianu Croaticu, pod voditeljskim okom nagrađivanog udaraljkaša Borne Šercara.  

U popratnom dijelu festivala, od 27. do 30. kolovoza u Gradskoj knjižnici Županja, Organizaciji glazbeno-estradnih izvođača Osijek, Gradskom muzeju Vukovar i Muzeju Vučedolske kulture održavat će se radionice tradicijskih instrumenata, izložbe, prezentacije i tribine.