Foto: pexels.com Foto: pexels.com

Počeo je "Croatia Bike Week", međunarodni motoristički tjedan na kojemu će se okupiti oko 15 tisuća motorista iz cijele Europe i država regije. Tradicionalni moto događaj ponudit će pregršt sadržaja na novoj lokaciji uz more - Vallelungi, tik uz samu obalu. 

Ove će godine Pula ugostiti nekoliko glazbenih grupa iz inozemstva, a predvodit će ih legendarni Nashville Pussy. Tjedan će otvoriti koncert polaznika i predavača pulskog Rock Campa na kojemu će poznati glazbenici educirati mlade snage.

Bez kvalitetne opreme, odjeće i obuće, motoristi ne sjedaju na svoje ljubimce, pa će tako i ove godine na Vallelungi biti postavljeni mnogobrojni štandovi gdje će se moći naći sve za bikere - od kožnih jakni, rukavica, hlača, čizama, torbi za motore, nakita do punkta za masažu i tetoviranje. Birat će se i najljepše prerađeni motocikli u nekoliko kategorija. 

Foto: pexels.com

Središnji, a vjerojatno i najupečatljiviji događaj toga velikog festivala rocka, mora i motora jest veliki moto defile u kojem će nekoliko tisuća motora proći gradom, a on će se ove godine održati 1. rujna u 16 sati. Sa Vallelunge će kolona voziti gradom, proći podno pulske Arene, a zaustavit će se i na samoj rivi kako bi se snimila zajednička fotografija. 

Za sve koji dođu na motociklima, ulazak je besplatan, dok za ostale, u sve dane festivala, od 27. kolovoza do 2. rujna, ulaznica stoji pedeset kuna.