(Foto: Zvonko Milas/ službena Facebook stranica) (Foto: Zvonko Milas/ službena Facebook stranica)

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske prepoznao je važnost Nikole Tesle kao jednog od najpoznatijih hrvatskih iseljenika te istaknutog europskog i svjetskog znanstvenika.

Ured je nedavno prihvatio partnerstvo u projektu Kulturna ruta ''Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla'', a početkom rujna državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Zvonko Milas, uz predsjednicu Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj ''Klub članova Selo'' mr. sc. Dijane Katice, potpisao je povelju o suradnji na tom projektu.

Dijana Katica i Zvonko Milas na potpisivanju Povelje o suradnji na projektu Mreža Nikola Tesla. (Foto: Zvonko Milas/ službena Facebook stranica)

Potpisnice Povelje su mnogobrojne institucije s područja državne uprave, područne i lokalne samouprave, sustava turističkih zajednica, znanstvenih, stručnih i kulturnih institucija i udruga.

Inicijativu ovoga međunarodnoga projekta u Republici Hrvatskoj pokrenuli su Hrvatska udruga za turističke i kulturne rute ''Tur Kultur'' Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj ''Klub članova Selo'' i Turistička zajednica Ličko-senjske županije, uz potporu brojnih partnera i institucija.

S obzirom na veliku važnost europskih kulturnih ruta i njihov potencijal za razvoj gospodarstva, kulture, turizma i društvenih vrijednosti, projekt će pridonijeti promociji Hrvatske i svih zemalja na ruti te omogućiti svakom sudioniku i partneru razvoj i promociju njihovih aktivnosti. 

(Izvor: matis.hr)