Rab (Foto: Pixabay) Rab (Foto: Pixabay)

U tekstu o otoku Rabu istaknuto je kako su u provedenoj anketi časopisa SRT mnogi čitatelji izabrali Hrvatsku kao svoje odredište broj 1. Navodi se i kako je Hrvatska zemlja s više od tisuću otoka, među kojima je i otok Rab s iznimno očuvanim prirodnim okolišem i bogatom kulturnom baštinom, a koji se zbog svoje jedinstvene modrozelene boje često naziva 'smaragdni otok'. Kao najbolje vrijeme za posjet Rabu preporučeno je razdoblje od lipnja do rujna.

Rab (Foto: Pixabay)

- Nakon velike reportaže o Hrvatskoj u ožujskom izdanju SRT-a, ovoga puta otok Rab se našao u društvu sedam svjetskih destinacija uz Ica i Paracas u Paragvaju, Wellington u Novom Zelandu, Macao, Bettmeralp u Švicarskoj, Camino de Santiago u Španjolskoj, Havaje te Tajvan - istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te dodao kako u ovom trenutku svaka pozitivna objava u inozemnim medijima pridonosi imidžu Hrvatske kao poželjne i sigurne turističke destinacije koju vrijedi posjetiti.

Inače, SRT je tvrtka koja upravlja super brzim vlakom na relaciji između Seula, koji ima 10 milijuna stanovnika, i Busana, koji ima 5 milijuna stanovnika. Na mjesec preveze 2,5 milijuna putnika. 

(HTZ)