Michelin posebno hvali ekstradjevičansko ulje (Foto: pexels.com) Michelin posebno hvali ekstradjevičansko ulje (Foto: pexels.com)

Istra je ponovno dobila specijalno izdanje publikacije kakve izdavačka kuća Michelin objavljuje za gourmet destinacije poput Pariza, Barcelone ili talijanske regije Trentino Alto Adige, radi njihovih posebnosti i gastronomske ponude.  

Istra - prirodni skriveni vrt

Pod naslovom "Nezaboravni okusi, mirisi i uspomene" Michelin Istru opisuje kao jedinstvenu zemlju na Mediteranu te, za poluotok srcolikog oblika, uronjenog u kristalnom plavetnilu Jadranskoga mora, ističe da je skriveni prirodni vrt koji polako otkriva svoje tajne ljepote. Poseban naglasak daje istarskom tartufu, ekstradjevičanskom maslinovom ulju i vinu. Mjesta su raspoređena abecednim redom i u skladu s time predstavljeni restorani od koji svaki ima prostor s opisom i najvažnijim informacijama. 

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U novom izdanju ponovno joj je potvrđena jedna zvjezdica, kao i dosadašnje preporuke, s time da su listi dodana dva nova objekta - Buščina i Badi, oba iz Umaga. 

Dostupan u englesko-njemačkoj verziji

- Ovogodišnja novost je to što je u vodiču, osim turističkog djela Zelenog Michelina, predstavljeno i 16 najboljih istarskih vinarija te jednaki broj uljara. Ovo je izdanje za Istru vrlo bitno, a njegovi učinci posebno su važni za narednu perspektivu Istre. Već sada radimo na izdanju za 2019. te će se prema prvim pregovorima otvoriti mogućnost za uključivanje većeg broja preporučenih adresa ili pak onih sa zvjezdicama, što ovisi o našim ugostiteljima i njihovim performansama te o ocjenama inspektora - kazao je direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

Vodič "Michelin - Istra Croatia" dostupan je na englesko-njemačkom jeziku, a tiskan je u 15 tisuća primjeraka koji se dijele besplatno te će se, osim u uvrštenim restoranima, nalaziti na najfrekventnijim ključnim mjestima u Istri.