Ilustracija (Foto: pexels.com) Ilustracija (Foto: pexels.com)

Mlada vinarija Papak laganim se koracima probija na domaće i inozemno vinsko tržište, piše Glas Slavonije. Predvođeni vlasnikom, enologom Mladenom Papkom, pokrenuli su proizvodnju vlastitoga vina tik uz obronke Fruške gore. Okrenuli su se graševini i tramincu, a u njihovoj se ponudi mogu pronaći i crvene sorte: cabernet sauvignon i cabernet franc. 

Vina za Britance

Osim što su svoja mjesta pronašla na domaćim vinskim kartama, vina iz proizvodnje Papak dostupna su i na britanskom tržištu. Za početak, poslali su malu količinu vina, jer se žele istaknuti kvalitetom, kažu u vinariji. Nije bilo lako kročiti na tako veliko i zahtjevno tržište, no uspjeli su posredovanjem Hrvatice koja godinama živi u Londonu. 

Oko 600 boca graševine i rajnskog rizlinga otišlo je i prema Poljskoj, otkriva vlasnik. 

Ozbiljno tržište u BiH

- Javio nam se distributer vina u ugostiteljstvu nakon što je, negdje kušajući naša vina, izrazio želju da ih punudi i poljskim vinoljupcima. Nisam ga ni vidio, javio se i sklopili smo posao. U izvoz za BiH plasirali smo ozbiljne količine, što je uspjeh za našu mladu i malu vinariju. Poslali smo dosad dvije pošljike, u kolovozu i studenome prošle godine, svaka od 8000 tisuća litara vina, a u pripremi je još jedna isporuka, od 15.000 litara, koja ide do kraja ožujka – zaključuje Papak.