Ilustracija (Foto: pexels.com) Ilustracija (Foto: pexels.com)

- Već sada postoji veliki interes za dosadašnjim centrom koralja koji je tu postojao, velike grupe dolaze već od travnja do listopada. U ovom trenu, evo sad je sve to skupa malo stalo, ali s ovako jednim Nacionalnim centrom koralja to će se zasigurno proširiti i vjerojatno biti puno bolje još - rekla je za HRT Katarina Gregov, direktorica TZ Zlarin.

Hrvatski centar koralja simbioza je znanosti i turizma i u tu svrhu uredit će se dvije stare kamene kuće. Za prezentacijski dio i mali kampus.

- Gdje će 6 studenata, zajedno s profesorima, moći raditi znanstveno-istraživačke radove na temu koralja, podmorja, ali i općenito - i valorizacije i zaštite priobalja, rekao je Petar Mišura, pročelnik Odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.

- Imamo jako, jako bogatu kulturnu i tradicijsku baštinu i ovaj jedan centar bi trebao sve to zajedno povezati, prikazati, valorizirati našu baštinu i evo proširiti našu turističku ponudu mjesta, baziranu na jednom kulturnom turizmu, dodala je Gregov.

Čim se vrijedna muzejska građa izmjesti na alternativnu lokaciju, u prostor tik do ureda Turističke zajednice, i strojevi stignu na otok - počinju radovi. Sve bi trebalo biti gotovo za 2 godine.

Izvor: HRT