Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

Doživi

 • Ljudi16. studenoga 2018.

  Karaševska jesen miriše na jabuke i dunje

  Supružnici Marta i Petar Fera iz Karaševa u svojem voćnjaku uzgajaju nekoliko sorti jabuka, ponajviše jonagold i zlatni delišes. Ove su godine, kako ističu, pravi sretnici sa svojim čudesnim voćnjakom.

 • Ljudi16. studenoga 2018.

  Consuelo Palma i njezine dvije domovine

  U Zagrebu je otvorena izložba čileanske umjetnice pod nazivom "Duša dvaju svjetova" u kojoj se predstavlja njezino stvaralaštvo u dva ciklusa: keramičke skulpture koje predstavljaju oltari carstva Inka posvećenih Pachamami - majci zemlje, kao zaštitnici putnika te platna s motivima spomenika i građevina hrvatskih gradova.

 • Krajevi14. studenoga 2018.

  "Slavonija može postati hrvatska Toskana"

  Želja je to vinarije koja je nedavno višemilijunskim ulaganjem potpuno tehnološki opremila svoje prostore, no svjesni su da kvalitetnu kapljicu neće postići korištenjem suvremene opreme nego ulaganjem u vinograde.

 • Ljudi12. studenoga 2018.

  Zbor Collegium Musicum Catholicum čuvar nacionalne kulture

  Nije jedini no Collegium Musicum Catholicum najprepoznatljviji je hrvatski zbor u Vojvodini. Članovi su vjernici laici no na njegovu repertoaru je pretežito sakralna glazba.

 • Ljudi10. studenoga 2018.

  Melbourne - od razočarenja do najboljeg grada za život

  Vladimir Jakopanec nikada nije mislio da će biti iseljenik. Štoviše, napuštanje domovine smatrao je izdajničkim činom i poniženjem. No, život je htio drukčije. Njegovatelj i kulturni animator 1987. godine sa suprugom je spakirao kovčege i otišao najdalje što je mogao - u Australiju.

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh