Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Doživi

 • Ljudi21. veljače 2020.

  Ivan Grbešić odlikovan Redom Stjepana Radića

  Predsjednik Savjeta Vlade za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ivan Grbešić, odlukom bivše predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović odlikovan je Redom Stjepana Radića za osobito zalaganje u borbi za nacionalna i socijalna prava i razvitak hrvatskog naroda.

 • Ljudi21. veljače 2020.

  Hrvatsko ime i kultura u Argentini

  U Argentinu su se Hrvati u većem broju počeli doseljavati početkom prošlog stoljeća. Uglavnom su dolazili s dalmatinskih otoka i nastanjivali se u unutrašnjosti zemlje te se bavili poljoprivredom. Nakon Drugoga svjetskog rata, stiže novi val - politički emigranti među kojima je bilo i intelektualaca i pisaca. Potomci hrvatskih doseljenika i danas u Argentini promiču hrvatsko ime, identitet i kulturu.

 • Ljudi19. veljače 2020.

  Uspješna Hrvatica u austrijskome istraživačkom timu

  Patricia Papić molekularnu biologiju studirala je u Salzburgu i Linzu. Radi kao projektna menadžerica u klasteru medicinske tehnologije u austrijskoj saveznoj pokrajini Gornjoj Austriji

 • Ljudi18. veljače 2020.

  Mlada Bolivijanka iz Hrvatske nosi najbolje uspomene

  Maria Julia Ballivian Kukoč u Hrvatsku je došla učiti hrvatski jezik putem programa Croaticum na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Nakon dva provedena semestra u Lijepoj našoj vraća je u svoj rodni grad, Cochabambu u Boliviji.

 • Ljudi17. veljače 2020.

  Nizozemski Hrvati koji se bave - hrvatskim jezikom

  Predstavljamo vam Hrvate koji žive u Nizozemskoj, a profesionalno se bave vlastitim - hrvatskim jezikom. Radovan Lučić prije 7 godina objavio je prvi hrvatsko-nizozemski rječnik; Sanja Kregar prevela je na nizozemski 15 knjiga suvremenih hrvatskih autora.

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh