Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Doživi

 • Ljudi7. prosinca 2019.

  Humanost je doselila u Šeovicu

  Život često priča nevjerojatne priče. Znate to i sami. Ili ste se u to osobno uvjerili, ili ste o takvim slučajevima čuli ili čitali. A jedna od tih i takvih posebnih priča koja, osim što je neobična, u isto vrijeme vraća vjeru u čovjeka, u ljudskost i humanost, priča je o obitelji Repinac i izgradnji njihove kuće u lipičkome naselju Šeovici. Priču nam donosi Mario Barać.

 • Ljudi6. prosinca 2019.

  Dužijanca – najveći blagdan zahvalnosti i radosti

  U tijeku je pokušaj zaštite Dužijance upisom u nacionalni registar nematerijalne kulturne baštine Srbije. S Nacom Zelićem, umirovljenim pravnikom i diplomatom, Zvonko Sarić - novinar subotičke "Hrvatske riječi" razgovarao je o važnosti očuvanja kulturne baštine tamošnjih Hrvata.

 • Ljudi5. prosinca 2019.

  Zaljubljenica u Latinsku Ameriku

  "Svijet je - knjiga, a oni koji ne putuju, čitaju samo jednu stranicu." Rekao je to rimski filozof i teolog Sveti Augustin. Zaljubljenica u Latinsku Ameriku - Željka Lovrenčić, pak, pročitala je mnogo stranica, noseći uvijek sa sobom i pokoju knjigu.

 • Krajevi2. prosinca 2019.

  Kulturno povezivanje RH i Brazila

  Veleposlanstvo Brazila u Hrvatskoj nedavno je organiziralo izložbu jednog od najpoznatijih suvremenih brazilskih fotografa, Ricarda de Vicqa, čiji je motiv egzotična flora atlantske obale Brazila. Budući da u toj najvećoj državi Južne Amerike živi oko 20.000 potomaka hrvatskih iseljenika, želja organizatora je na mnogobrojne načine povezati Brazil i Republiku Hrvatsku.

 • Ljudi2. prosinca 2019.

  Novo izdanje Vinka Grubišića

  Pjesnička zbirka "Tupi lupanj smrti" autora Vinka Grubišića, profesora emeritusa sa Sveučilišta Waterloo u Kanadi, novi je naslov u zbirci Male knjižnice Društva hrvatskih književnika.

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh