Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Doživi

 • Ljudi3. srpnja 2020.

  Domaća radinost obitelji Matajić

  Supružnici Marija i Luka Matajić prije 16 godina pokrenuli su obiteljsku proizvodnju voća i povrća koje danas obrađuju na 43 hektara površine u Drenovcima, malom selu na jugu Vukovarsko-srijemske županije. Marija je godinama živjela, školovala se i radila u Njemačkoj i Engleskoj, ali je ipak odlučila u svojim Drenovcima zasnovati obitelj i nastaviti život.

 • Ljudi1. srpnja 2020.

  Uspješni povratnici iz inozemstva u Slavoniju

  Dvojicu povratnika sudbina je spojila u istoj ulici u Josipovcu u Slavoniji te su ubrzo pokrenuli zajednički posao koji uspješno posluje već 10 godina.

 • Ljudi30. lipnja 2020.

  Preminuo Ivo Banac

  Pisac, povjesničar i političar Ivo Banac napustio nas je danas, nakon teške bolesti, u 74. godini života te plodnog i uspješnog radnog vijeka u znanosti, publicistici i politici.

 • Ljudi30. lipnja 2020.

  Bukinčev doprinos istraživanju povijesti bačkih Hrvata

  Svojom doktorskom disertacijom, prvom takve naravi, o ulozi franjevačkog reda u migracijama Hrvata na području Bačke u 16. i 17. stoljeću Stjepan Beato Bukinac, bački Hrvat i franjevac, otvorio je prostor za povijesnu analizu društvenih procesa te potaknuo daljnja istraživanja na tu temu.

 • Krajevi26. lipnja 2020.

  Krške osobitosti Ravnog

  Najjužnija općina u Federaciji BiH, Ravno, najvećim se dijelom prostire zaleđem Dubrovnika. Unatoč zastoju u mnogim segmentima društvenog i gospodarskog života, zbog mjera uvedenih u borbi protiv pandemije koronavirusa, nastavljaju s realizacijom razvojnih projekata sufinanciranih iz europskih fondova. Za glavnu turističku sezonu pripremaju se i uređenjem krškog bisera, špilje Vjetrenice.

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh