Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

Doživi

 • Običaji21. rujna 2018.

  HRT-ov dokumentarac u Moskvi

  Na ovogodišnjem festivalu "Dani etnografskog filma" koji se od 25. do 29. rujna 2018. održava u Moskvi bit će prikazan dokumentarni film autora Davora Borića i Ljiljane Šišmanović "O Ivanju na Uzdolu".

 • Običaji18. rujna 2018.

  Festival čakavske riči u Škripu

  U Škripu na otoku Braču održan je 9. festival čakavske riči, u spomen na velikog pjesnika toga našeg narječja Stjepana Štefu Pulišelića.

 • Običaji17. rujna 2018.

  Trodnevna fešta Gradišćanskih Hrvata

  Gradišćanski Hrvati protekloga su vikenda ispred Hrvatskog centra u Beču održali svoju već tradicionalnu "Uličnu feštu" s bogatim i raznovrsnim kulturno-glazbenim programom.

 • Krajevi17. rujna 2018.

  Sajam delikatese vrijedne zlata

  U Livadama su otvoreni Dani Zigante tartufa, nazvani po nalazniku tada najvećeg bijelog tartufa na svijetu - Giancarlu Ziganteu. Sajam će trajati punih deset vikenda i privući će ljubitelje tartufa i turiste sa svih kontinenata.

 • Ljudi16. rujna 2018.

  Najiseljeniji otok na svitu

  Nema obitelji na otoku Braču koja nije ostavila traga, svaka na svoj način, u iseljeničkoj prošlosti toga otoka. Bračani su najviše odlazili prema Južnoj Americi, posebice Čileu gdje su se do današnjih dana zadržali tragovi prisutnosti našeg čovjeka u gospodarstvu, politici i kulturi te daleke zemlje.

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh