Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

Doživi

 • Ljudi15. srpnja 2018.

  Novo mjesto susreta Hrvata u Boliviji

  Hrvatska zajednica u Santa Cruzu de la Sierri u Boliviji organizirala je tradicionalni godišnji susret svojih članova. Tom je prigodom osnovan Bolivijsko-hrvatski kulturni centar, mjesto gdje se potomci Hrvata mogu upoznati, djelovati, učiti hrvatski jezik i pohađati različite tečajeve.

 • Ljudi15. srpnja 2018.

  Ljubav prema Hvaru ne blijedi

  Hvar je, uz Brač, jedan od najiseljenijih otoka Republike Hrvatske. Najveći pad broja stanovnika taj otok bilježi početkom 20. stojeća, a Hvarani su se najčešće iseljavali u Sjedinjene Američke Države odakle je i vlasnik plantažnih vinograda Stipe Miličić.

 • Ljudi13. srpnja 2018.

  Divna mirovina u Karaševu

  Dopredsjednik "Zajedništva Hrvata u Rumunjskoj" Petar Ghera rođen je u Karaševu odakle je u Njemačku otišao daleke 1979. godine. Nakon četvrt stoljeća rada u inozemstvu vratio se u rodno selo gdje, kaže. uživa u divnoj mirovini.

 • Ljudi13. srpnja 2018.

  Šezdeseta obljetnica Richterova paviljona u Belgiji

  U belgijskom gradu Wevelgemu otvorena je izložba ''Richter Experience 2018 – Vjenceslav Richter, the architect and his art'', posvećena tom istaknutom hrvatskom umjetniku i arhitektu. Izložba je postavljena u bivšem paviljonu koji je za Svjetsku izložbu u Bruxellesu osmislio Richter i otvorena je do 26. kolovoza.

 • Krajevi12. srpnja 2018.

  Judith i Jurko - starogrojski med i lavanda

  Hvarski je med, unatoč malim količinama, vrhunske kvalitete zbog koje otočki pčelari dobivaju mnogobrojna priznanja. Jurko Tarbušković i Judith Kerék iz Staroga Grada posvetili su se upravo - hvarskome medu.

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh