Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Doživi

 • Ljudi9. kolovoza 2020.

  Japanski fotograf zaljubljen u Hrvatsku

  Japanski fotograf Yuya Matsuo obožava Hrvatsku. Snimio je više od 30 tisuća fotografija Lijepe naše, a svoje fotografske početke veže upravo uz nju i Dioklecijanovu palaču koja ga je osupnula svojom ljepotom kad je prvi put boravio u našoj zemlji.

 • Ljudi9. kolovoza 2020.

  Bolivijski Hrvati na Croaticumu

  Hrvatsko-bolivijska zajednica u bolivijskome gradu Cochabambi,vrlo je ponosna jer neki njezini članovi uče hrvatski jezik u domovini svojih predaka.

 • Ljudi8. kolovoza 2020.

  Hrvatica i Argentinka, Marija Galian Nikolić

  Na poticaj Marije Galian Nikolić osnovana je katedra za hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu Nacionalnog sveučilišta u Rosariju. Za njezine iznimne zasluge 2009. godine dobila je odlikovanje za osobne zasluge u obrazovanju i očuvanju hrvatskog jezika u Argentini koje joj je dodijelio tadašnji hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

 • Ljudi7. kolovoza 2020.

  Približavanje zore Maje Klarić

  Od juga Francuske do obala Atlanskog oceana Maja Klarić zaljubljivala se u pješačenje. A nakon tog iskustva i putopisne knjige „Vrijeme badema“ put ju je odveo do japanskog otoka Šikoku na kojem je obišla 88 hramova. I iza ovog  pješačenja nastala je nova knjiga „Približavanje zore“.

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh