Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Doživi

 • Ljudi15. rujna 2019.

  Dunavska i Rajnska jedra Ante Karačića

  Iločki umjetnik s njemačkom adresom Ante Karačić inspiraciju je pronašao u Iloku i rijeci Rajni te prema njima nazvao svoja dva nova ciklusa "Dunavska jedra" i "Rajnska jedra" koje nam je osobno predstavio.

 • Običaji15. rujna 2019.

  Jaškovo: uživanje za nepce i inkluzija na djelu

  Jaškovo je malo mjesto kraj Ozlja s petstotinjak stanovnika za koje se pročulo 2015. godine kada je tamo napravljena štrudla od 1.479.38 metara koja je ušla u Guinessovu knjigu rekorda. Jaškanci, njihovi susjedi i gosti iz mnogih krajeva Hrvatske ove su godine u nedjelju 8. rujna po četvrti put organizirali ŠtrudlaFest. Pratio ga je Vjekoslav Madunić.

 • Krajevi14. rujna 2019.

  Cres: div među hrvatskim otocima

  Cres je, uz susjedni otok Krk, najveći, a poslije otoka Hvara i najdulji hrvatski otok. Dug je 66 km, a u najširem dijelu širok 12 km. Prvi poznati stanovnici otoka bili su Liburni, koji naseljavaju ta područja od 7. st. pr. Kr.

 • Krajevi13. rujna 2019.

  Hrvatska Dubica - biser Pounja

  Hrvatska Dubica smještena je na rijeci Uni između Hrvatske Kostajnice i Jasenovca. Zbog svoga je položaja oduvijek bila na meti raznih osvajača te je u prošlosti proživjela mnoge teške dane. No, danas se Dubica budi, polako pokazujući svijetu svoje prirodne ljepote i ljudske potencijale.

 • Krajevi12. rujna 2019.

  Kulturna ruta Nikole Tesle

  Kulturne rute Europe projekt su Vijeća Europe s ciljem povezivanja europskog nasljeđa, vrijednosti i kulture s posebnim naglaskom na programima za mlade. Trenutno je certificirano 38 europskih kulturnih ruta od kojih 18 prolazi kroz RH.

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh