Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Doživi

 • Ljudi10. studenoga 2019.

  Hrvatska je za mene pravo otkriće!

  Dvadesetsedmogodišnji Andro Gjakoni iz Čilea stipendist je Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske za učenje hrvatskog jezika na Croaticumu. S nama je podijelio svoje dojmove o životu u Hrvatskoj.

 • Krajevi10. studenoga 2019.

  Razvitak poljoprivrede u Bosanskoj Posavini

  "Bosna raste organski" projekt je sadnje ljekovitog i začinskog bilja kojim mlada poduzetnica Ivana Stjepanović nastoji vratiti život u Bijelo Brdo kod Dervente. Mogu li gospodarski projekti poput ovoga potaknuti povratak Hrvata u Bosansku Posavinu?

 • Krajevi9. studenoga 2019.

  Kolan - prijestolnica paškoga sira

  U staro rimsko doba, otok Pag bio je bogat zelenilom pa su ga Rimljani prozvali zlatnim otokom. Danas je tek oko 4 posto njegove površine pod šumskim pokrovom. Cijelu njegovu stranu okrenutu Velebitu izderale su bura i posolica pa taj dio otoka često uspoređuju s površinom Mjeseca.

 • Običaji2. studenoga 2019.

  Blatska lumblija- okus tradicije i kolač sjećanja

  Gastronomija i autohtoni, tradicionalni kolači dio su povijesti koji povezuje Dalmaciju, otoke i hrvatsko iseljeništvo. Proteklih stoljeća Hrvati su masovno iseljavali s otoka zbog života u neimaštini i potrebe za normalnim životom, koji su bili primorani potražiti izvan Lijepe naše.

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh