Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Blog/Vlog

 • Svakodnevni junaci18. ožujka 2019.

  O šahu, trudu i suradnji

  Giovanna Arbunic Castro, Čileanka hrvatskog podrijetla, rođena je u Punta Arenasu. Od malih nogu isticala se u šahovskoj igri, u Akademiji profesora Baldovina Gómeza Albe. Sa 14 godina kvalificirala se za Nacionalne sportske igre, gdje je završila na 11. mjestu. Poslije je osvojila drugo mjesto u Regionalnom natjecanju mladih, a četvrto u otvorenom prvenstvu Magallanesa. Sa 16 godina, 1980. bila je druga na državnoj razini.

 • Svakodnevni junaci4. ožujka 2019.

  More plastike

  Pet golemih plastičnih mrlja putuje oceanima diljem svijeta. Prema međunarodnoj mreži Earth Day Network, baca se u oceane oko 8 milijuna metričkih tona plastike na godinu. Do godine 2050. u oceanima će biti više plastike nego riba (prema težini). Što činimo mi kako bismo zaštitili naše plaže i naše more?

 • Svakodnevni junaci18. veljače 2019.

  Nicolás Plantić SJ, kralj Paragvajaca?

  Sredinom XVIII. stoljeća, Nicolás (Nikola) Plantić zaređen je za svećenika i poslan u Latinsku Ameriku. O njemu postoji legenda koja ga povezuje s Nikolom, kraljem Paragvajaca, koja potječe iz doba njegova rada u isusovačkim misijama. Ali... je li to istina?

 • Svakodnevni junaci4. veljače 2019.

  Trinche, junak ili antiheroj?

  Prema trenerima, komentatorima i profesionalcima, El Trinche je bio velika nada argentinskoga nogometa. Taj posebno nadaren igrač hrvatskih korijena, rođen u pokrajini Santa Fe, imao je velikih mogućnosti ući u vrhunske lige, ali nešto ga je spriječilo da postane nova svjetska zvijezda toga mnogima omiljenog sporta.

 • Svakodnevni junaci21. siječnja 2019.

  Godina dana s herojima

  Prva godišnjica ovog bloga podudara se s početkom kalendarske godine, i pravi je trenutak za kratku bilancu.

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh