Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

Blog/Vlog

 • Svakodnevni junaci16. srpnja 2018.

  Afrički Schindler

  Godine 1994. Ruanda je pretrpjela jedno od najgorih krvoprolića svih vremena - ubijeno je više od 800.000 ljudi, uglavnom iz plemena Tutsi. Pleme Hutu proširilo je pokolj po cijeloj zemlji, s rijetko viđenom okrutnosti. Sredinom godine, kada je domoljubna fronta Ruande pod vodstvom Tutsija preuzela nadzor nad zemljom, već je bilo na stotine tisuća mrtvih i više od dva milijuna izbjeglica.

 • Povratak u Hrvatsku3. srpnja 2018.

  Sretno, Vatreni!

  Svjetsko prvenstvo u nogometu traje i posvuda, u Njemačkoj kao i u Hrvatskoj, vlada nogometna groznica. Tema broj jedan među Hrvatima je - hrvatska reprezentacija.

 • Svakodnevni junaci2. srpnja 2018.

  Teta Jelica Sridnja

  Naša je junakinja teta Jelica Sridnja. Tako su je zvali jer je Jeličina majka Marija živjela u srednjoj kući, između drugih dviju Marija, koje su živjele u kućama s desne i s lijeve strane njezine, pa je ona bila “u sredini”. Taj nadimak naslijedila je njezina kći Jelica.

 • Priče s ulice24. lipnja 2018.

  Priče s ulice: Fotograf s najljepšim potpisom

  Maleni vintage dućan smješten u srcu zagrebačke Tkalče ''Saradjen Small Antiquss Shop'' skriva mnogobrojne predmete stare i više od jednoga stoljeća. Antikvarijate s velikom strašću već 40 godina skuplja fotograf s najljepšim potpisom u Hrvata, Radomir Sarađen.

 • Svakodnevni junaci18. lipnja 2018.

  Fratri i nogomet

  Započinje Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, a strast se vidi na ulicama gradova širom svijeta: na reklamama i u izlozima pratimo nove navijačke pjesme, na radijskim postajama i u televizijskim programima govori se o momčadima, igračima, taktikama… Bez sumnje, strast nogometa potiče osjećaje čak i u onima koji ne prate ovaj sport ili ga prate samo tijekom Svjetskog prvenstva.

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh