Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Blog/Vlog

 • Svakodnevni junaci9. rujna 2019.

  Better_bolivit

  Otprilike 80 kilometara od Santa Cruza de la Sierre, u malome gradu Minerosu, dvije mlade žene svakoga dana odlaze na svoje radno mjesto. Ondje ih čeka skupina djece kako bi provodile aktivnosti podrške školi, u atmosferi koja nadilazi matematiku ili jezik ...

 • Svakodnevni junaci26. kolovoza 2019.

  Gašenje vatre

  Zabrinuti zbog groznih požara u Amazoniji redovito pratimo vijesti i mnogobrojne priče o junačkim naporima vatrogasaca. Hrvatska, kojoj često prijete požari, posebice tijekom ljetne sezone, ima organizaciju koja okuplja ne samo vatrogasce, nego i vojne, medicinske timove i profesionalce te omogućuje da se u samo nekoliko minuta reagira na području zahvaćenom požarom.

 • Svakodnevni junaci12. kolovoza 2019.

  Spasiti život

  Prije nekoliko mjeseci jedan mi je policajac ispričao kako je, zajedno sa svojom djevojkom, spasio život jednom dječaku koji se utapao u jezeru. Vozeći biciklima pored toga mjesta, oboje su primijetili mladića koji je do koljena bio u vodi te je plakao i vikao na dječaka pored sebe koji je na prvi pogled plivao. Oni su nastavili svojim putem, no djevojka je i dalje osjećala nelagodu zbog situacije te su se vratili u posljednji čas i spasili život dječaku koji je već imao jedva zamjetan puls. Pružili su mu prvu pomoć i pozvali hitnu medicinsku službu. Tadašnji dječak, sada već odrastao čovjek, zauvijek je ostao zahvalan onima koji su ga spasili.

 • Svakodnevni junaci22. srpnja 2019.

  Dobre djevojke*

  Mnogo se pisalo u različitim medijima o dolasku klape Valovi iz Argentine. Žene koje čine tu klapu uglavnom su hrvatskog podrijetla te su ovim posjetom Hrvatskoj ostvarile jedan od svojih najvećih snova: pjevati u zemlji svojih roditelja, djedova i baka, u zemlji koju osjećaju kao svoju.

 • Svakodnevni junaci8. srpnja 2019.

  Kruh za poslije

  Prije šest godina u raznim se pekarnicama pojavio znak na kojemu je pisalo "Kruh za poslije". Nedavno je ova kampanja slavila još jednu godišnjicu i njihove se pokretačice svake godine nadaju da će biti i posljednja, jer bi to značilo da ljudi ipak žive nešto bolje…

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh