Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Blog/Vlog

 • Svakodnevni junaci8. prosinca 2019.

  Otac Hrabrost

  Oni koji žive u Latinskoj Americi vjerojatno se sjećaju sapunice "Padre Coraje" ("Otac Hrabrost"). Radilo se o čovjeku koji je, prerušen u svećenika, pomagao stanovnicima jednoga sela kako bi se izborio za pravdu. Iako su priče toga protagonista i junaka ovoga bloga različite, nadimak se uklapa.

 • Svakodnevni junaci18. studenoga 2019.

  Ljubav prema bližnjemu

  Prije malo više od četrdeset godina, u prvim godinama djelovanja Hrvatskoga katoličkog centra Sveti Nikola Tavelić, bilo je potrebno pokrenuti neku aktivnost koja bi okupila djecu hrvatskog podrijetla i školske dobi.

 • Svakodnevni junaci28. listopada 2019.

  Od Europe do Anda

  Ivan Benigar bio je poznat kao "bijeli poglavica" u argentinskoj Patagoniji. Roditelji su mu bili Slovenci, a rođen je u Zagrebu 1883. Benigar je u glavnome hrvatskom gradu završio osnovnu i srednju školu. Ipak, mjesto gdje je ostavio neizbrisiv trag bila je argentinska provincija Neuquen, i to među pripadnicima domorodačkog plemena Araucana.

 • Svakodnevni junaci14. listopada 2019.

  Potpourri nade

  Imam posebnu zbirku. Već neko vrijeme skupljam članke o dobrim djelima koja se pojavljuju u različitim pisanim medijima. Zašto to radim? Kažu da u medijima ne promiču one koje se ističu zbog nekog nesebičnog djela. Moja zbirka je dokaz da to nije tako. I spominjem neke od najvažnijih.

 • Svakodnevni junaci23. rujna 2019.

  Josip Cvrtila

  Nije bio član nijedne političke stranke, pokreta ili vojne formacije. Unatoč tomu, progonio ga je komunistički režim. Bio je - učitelj. Pisao je knjige o kršćanskim temama. Odjednom je njegovo ime nestalo iz svih škola, njegove knjige nestale su iz hrvatskih knjižnica… Od velikog pisca postao je sjena u zaboravu. Dok se to događalo u novoj Jugoslaviji, Josip Cvrtila ostavljao je novi trag i koračao novim putevima…

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh