Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

Blog/Vlog

 • Svakodnevni junaci12. studenoga 2018.

  Nadica Barun

  Britanske novine The Guardian nedavno su objavile izjavu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o tome da žene u Africi imaju mnogo djece zbog nedostatka obrazovanja. Prema Macronu, te žene nemaju izbora ili pristup obrazovanju, a ako bi ga imale, vjerojatno bi se odlučile za samo jedno dijete. Ili uopće ne bi imale djece, kao što je to čest slučaj na zapadu.

 • Svakodnevni junaci29. listopada 2018.

  Mladi i folklor

  Lucía završava tjedan pun školskih obveza, a tijekom vikenda sudjeluje u različitim aktivnostima u okviru hrvatske zajednice u Buenos Airesu. Među njima su probe folklornog ansambla. Iako se tek nedavno pridružila grupi, već je postigla veliki napredak u promicanju hrvatske kulture u okruženju u kojem djeluje.

 • Svakodnevni junaci15. listopada 2018.

  Stjepan Horvat

  Njegova najveća ostavština u hrvatskoj zajednici bila je - glazba. Unatoč tomu što nije bio profesionalni glazbenik, bio je utemeljitelj zbora Jadran u emigraciji, koji još djeluje i koji na svojem repertoaru i danas ima nekoliko djela tog iznimnog čovjeka.

 • Svakodnevni junaci3. listopada 2018.

  Tramvajske priče

  "Jeste li se danas nasmiješili vozaču?" To je geslo kampanje koju je nedavno pokrenula tramvajska i autobusna tvrtka De Lijn iz Belgije kako bi potaknula pozitivne reakcije putnika.

 • Svakodnevni junaci17. rujna 2018.

  Arboretum Lussich

  Punta Ballena, na istoku Urugvaja, šumsko je područje u blizini turističkoga grada Punta del Este te je u drugoj polovici devetnaestog stoljeća doživjela velike promjene.

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh