Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Blog/Vlog

 • Svakodnevni junaci9. prosinca 2019.

  Tete i stričeki pričalice

  U SAD-u se volontiranje smatra moralnom obvezom svakog građanina. Svaka osoba, prema svojim mogućnostima i profesionalnoj stručnosti, nudi dio svojeg vremena za pomoć potrebitima: od posluživanja u pučkim kuhinjama do pravne ili medicinske pomoći.

 • Svakodnevni junaci18. studenoga 2019.

  Ljubav prema bližnjemu

  Prije malo više od četrdeset godina, u prvim godinama djelovanja Hrvatskoga katoličkog centra Sveti Nikola Tavelić, bilo je potrebno pokrenuti neku aktivnost koja bi okupila djecu hrvatskog podrijetla i školske dobi.

 • Svakodnevni junaci28. listopada 2019.

  Od Europe do Anda

  Ivan Benigar bio je poznat kao "bijeli poglavica" u argentinskoj Patagoniji. Roditelji su mu bili Slovenci, a rođen je u Zagrebu 1883. Benigar je u glavnome hrvatskom gradu završio osnovnu i srednju školu. Ipak, mjesto gdje je ostavio neizbrisiv trag bila je argentinska provincija Neuquen, i to među pripadnicima domorodačkog plemena Araucana.

 • Svakodnevni junaci14. listopada 2019.

  Potpourri nade

  Imam posebnu zbirku. Već neko vrijeme skupljam članke o dobrim djelima koja se pojavljuju u različitim pisanim medijima. Zašto to radim? Kažu da u medijima ne promiču one koje se ističu zbog nekog nesebičnog djela. Moja zbirka je dokaz da to nije tako. I spominjem neke od najvažnijih.

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh