Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Blog/Vlog

 • Svakodnevni junaci7. siječnja 2019.

  Zaštitnik migranata

  Otkako sam počela pisati ovaj blog, često su glavni likovi bili upravo svećenici franjevačkog reda. Razlog je taj što su za nas, koji smo odrastali u emigraciji, hrvatski franjevci imali nezamjenjivu ulogu u okupljanju i razvoju hrvatskih zajednica.

 • Svakodnevni junaci17. prosinca 2018.

  Mladi i solidarni

  Koračajući ulicama u zadnje dane Adventa, svega tjedan dana prije Božića, blagdanski se duh osjeća u svakom uglu. Moj grad, Samobor, organizira izložbu jaslica, postavljenu na raznim lokacijama u centru grada. Djevica Marija, Josip, mali Isus i pastiri, odjeveni su u narodnim nošnjama ovog kraja, naslanjajući se tako na tradiciju, surađujući s gradom u nastojanju da ovo doba godine ne prođe u pukom znaku komercijalizacije.

 • Svakodnevni junaci3. prosinca 2018.

  Ratni heroji

  Iako je na krovu Vukovarske bolnice jasno bio istaknut znak Crvenoga križa, tijekom tromjesečne blokade ta je ratna bolnica danomice trpjela stalnu kišu granata. Istodobno su u njoj kirurški zahvati obavljani uz pomoć malo medicinskoga materijala koji su liječnici imali na raspolaganju, te s velikom voljom i hrabrošću.

 • Svakodnevni junaci12. studenoga 2018.

  Nadica Barun

  Britanske novine The Guardian nedavno su objavile izjavu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o tome da žene u Africi imaju mnogo djece zbog nedostatka obrazovanja. Prema Macronu, te žene nemaju izbora ili pristup obrazovanju, a ako bi ga imale, vjerojatno bi se odlučile za samo jedno dijete. Ili uopće ne bi imale djece, kao što je to čest slučaj na zapadu.

 • Svakodnevni junaci29. listopada 2018.

  Mladi i folklor

  Lucía završava tjedan pun školskih obveza, a tijekom vikenda sudjeluje u različitim aktivnostima u okviru hrvatske zajednice u Buenos Airesu. Među njima su probe folklornog ansambla. Iako se tek nedavno pridružila grupi, već je postigla veliki napredak u promicanju hrvatske kulture u okruženju u kojem djeluje.

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh