Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Blog/Vlog

 • Svakodnevni junaci20. svibnja 2019.

  Čovjek bez osmijeha

  U tinejdžerskim godinama, tijekom putovanja na jug Argentine zajedno s folklornom skupinom kojoj sam pripadala, upoznala sam starijega čovjeka, vrlo ozbiljna, povučena muškarca. Mnogi su ga već znali, ali ja sam ga tada vidjela prvi put. Poslije su mi neki od mojih prijatelja rekli da si je svojedobno spasio život tako što se pravio mrtvim. Ležao je među stotinama mrtvih tijela koja su bačena u jedan od mnogih jaraka diljem tzv. “križnog puta”. Čovjek si je spasio život tako što je odglumio - vlastitu smrt.

 • Svakodnevni junaci6. svibnja 2019.

  Kralj lutaka

  Godine 1991. Etnografski muzej u Zagrebu predstavio je izložbu lutaka iz cijeloga svijeta. Zbirka je već bila izložena u nekoliko gradova u Argentini, Urugvaju, SAD-u. i Kanadi. Njezino konačno odredište bilo je Zagreb, prema izričitoj želji kolekcionara, kojeg su svi nazvali "kralj lutaka".

 • Svakodnevni junaci15. travnja 2019.

  U službi bližnjemu na obalama rijeke Ganges

  Svi znamo Majku Terezu, koja je s neizmjernom ljubavlju posvetila život bolesnicima u Kalkuti. Majka Tereza vodila je skupinu sestara - sestara Milosrđa - sa svojim tipičnim bijelim sarijem s plavim prugama. U mjestu blizu Kalkute, na granici s Bengalskom šumom, okružen močvarama rijeke Ganges, isusovac je išao od sela do sela, gradeći škole, bolnice i crkve.

 • Svakodnevni junaci1. travnja 2019.

  Borbeni narod

  Posljednjih dana djevojčica Mila digla je na noge cijelu državu. Riječ je o Mili Rončević, koja boluje od rijetkog oblika leukemije, a nada u oporavak leži u eksperimentalnom liječenju u bolnici u Philadelphiji. U nekoliko dana svota na bankovnom računu otvorenom kako bi se prikupio novac za njezino putovanje i liječenje povećavala se munjevitom brzinom.

 • Svakodnevni junaci18. ožujka 2019.

  O šahu, trudu i suradnji

  Giovanna Arbunic Castro, Čileanka hrvatskog podrijetla, rođena je u Punta Arenasu. Od malih nogu isticala se u šahovskoj igri, u Akademiji profesora Baldovina Gómeza Albe. Sa 14 godina kvalificirala se za Nacionalne sportske igre, gdje je završila na 11. mjestu. Poslije je osvojila drugo mjesto u Regionalnom natjecanju mladih, a četvrto u otvorenom prvenstvu Magallanesa. Sa 16 godina, 1980. bila je druga na državnoj razini.

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh