Lucija Bosak (Foto: osobni album/ ustupljena fotografija) Lucija Bosak (Foto: osobni album/ ustupljena fotografija)

Koji je Vaš posao?

Radim posao blagajnice na kiosku. Osim što brinem o blagajni i prodaji, brinem i o urednosti radnog prostora, o robi koja nam dolazi i pratećim dokumentima.

Koliko sati tjedno radite?

Budući da radim preko studentskog ugovora, ne postoji minimalna tjedna satnica koju moram odraditi tako da ovisi o mojoj dostupnosti. Tijekom akademske godine radim u prosjeku 10-15 sati tjedno dok tijekom ljeta radim oko 30 sati tjedno budući da sam puno dostupnija nego tijekom akademske godine.

Kako ste se zaposlili?

Zaposlila sam se preko prijateljice koja je u to vrijeme radila u istoj tvrtki te me uputila šefici budući da su bili u potrazi za radnicima. Posao je, kao što sam već spomenula, studentski.

Što studirate? Kako kombinirate studij i posao?

Studiram Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Radnim danima u tjednu idem na predavanja na faksu, dok uglavnom vikendima radim. Ako sam slobodna i radnim daima, tada isto radim.

Koliko zarađuje prodavač?

Osobno, mjesečno (u prosjeku) zarađujem oko 1000 kuna, dok za zaposlenike u stalnom radnom odnosu ne znam koliko zarađuju.

Je li ono što zarađujete dovoljno za Vaše troškove?

Uglavnom je, no ipak to ovisi od mjeseca do mjeseca, budući da se uvijek mogu dogoditi neočekivani troškovi. Ako mi se dogodi da nisam dovoljno zaradila, roditelji mi pomažu.

Što Vam se najviše u Vašem poslu?

To što nije naporan te imam u smjeni dovoljno vremena za napraviti sve što je potrebno.

Koji su Vaši planovi/snovi kada završite studij?

Veselim se pronalasku posla u odgojiteljskoj struci te se nadam i sanjam o što većem mogućem napredovanju u istoj.

Koliko biste mladima preporučili ovaj posao?

Budući da posao stvarno nije naporan i budući da sam kroz njega puno naučila o sebi, ljudima, interpersonalnoj komunikaciji i odgovornosti, preporučila bih ovaj posao studentima koji su u potrazi za poslom.