Filip Fatović (Foto: osona arhiva/ustupljena fotografija) Filip Fatović (Foto: osona arhiva/ustupljena fotografija)

Čime se bavite?

Kuhar sam u studentskom centru Rijeka. 

Kakva je dinamika na poslu?

Užurbano i veselo. Dnevno pripremimo oko 2000 obroka. 

Koliko sati radite tjedno?

Radim 40 sati tjedno. 

Koji su najveći izazovi Vašeg zanimanja?

Najveći izazovi su definitivno međuljudski odnosi. Kada se radi u kolektivu s puno osoba koje imaju različite karaktere i osobine, to uvijek predstavlja izazov. 

Kakav je sustav usavršavanja? Što činite kako biste bili u toku s novim trendovima?

To je pitanje za kuhara koji radi u restoranu, te je primoran pratiti nove trendove. Međutim, ja se zbog svojih želja i ambicija trudim što više učiti i razvijati kao kuhar putem raznih medija i knjiga. 

Koliko ste uključeni u razvoj jelovnika?

Šef kuhinje prije smisli jelovnike za sljedeći tjedan, ali uvijek posluša prijedloge nas ostalih kuhara, tako da sam vrlo često uključen u osmišljavanju jela i menija. 

Možete li živjeti od svojih prihoda? Koji su vaši prioriteti?

Trenutačno sam zadovoljan sa svojim primanjima. Prioritet mi je da budem što bolji u svome poslu, te jednog dana postanem šef kuhinje. 

Što najviše volite u svom poslu?

Kuhanje, dinamičnost posla i komunikaciju sa studentima, pogotovo kada ih razveselimo s finom hranom nakon nekog teškog ispita. 

Biste li predložili Vaše zanimanje mladima?

Da, svakako. To je zanat s kojim možeš napredovati ako si ustrajan i predan.