Glas Hrvatske

12:09 / 01.02.2022.

Autor:

Iskaz ljubavi za Valentinovo

Valentinovo

Valentinovo

Foto: Pixabay / Pixabay

Dobro ste pročitali. Ovaj mjesec je Valentinovo, 14. veljače, draga gospodo. Zato se nemojte pretvarati da niste znali.


Najozbiljnije! Znam ipak, da Valentinovo možda nema za sve Vas jednako značenje. No, također ne škodi ovaj dan iskoristiti kao priliku da izrazite zahvalnost za ljubav voljenim osobama, da s njima podijelite svoje osjećaje na vrlo poseban način. Zbog toga srce u trenutku poskoči i ispunjeno je srećom – zahvalnošću. Prerijetko smo svjesni naše duboko osjećajne zahvalnosti za ljude, situacije ili druge stvari. Kad bismo se više bavili time nego stvarima koje nam idu loše, to bi nas više približilo smislu života. Pokušajte, usudite se.


Rado ću Vam pomoći kako iznenaditi voljenu osobu na Valentinovo i izraziti zahvalnost. Upitajte se, kada ste zadnji put rekli svojoj voljenoj osobi koliko Vas usrećuje i što volite kod nje? Ljubavno pismo bi bilo idealno, da izrazite svoje osjećaje. Za Valentinovo ga možete slobodno napisati kičasto, ali bi ipak trebalo biti potpuno iskreno i od srca.


Ispod je mali predložak za inspiraciju. Možda se on može prenijeti na Vašu veliku ljubav....

.

Za moje valentinovsko blago!


Osjećam se sretno i sigurno kad sam u tvojoj blizini. S tobom mogu biti ono što jesam, potpuno se prepustiti i jednostavno se otresti briga. Daješ mi snagu i vjeru. U sebe, u nas, u dobrotu, u ljubav!


Razumiješ me i bez riječi i nađeš prave odgovore za sve. Osjećaš moje misli i moje osjećaje dok se naše duše spajaju, isprepliću ne gubeći iz vida vanjštinu. Ali volim se izgubiti u tebi, u tvojoj velikodušnosti, tvojoj toplini i tvom beskonačnom duhu punom nadahnuća, intuicije i znanja iz iskustva i utjecaja života i vremena.


Impresionirana sam tobom! Gledam na tebe s poniznošću i divljenjem – to me ispunjava srdačnom ljubavlju i zahvalnošću – a pritom se ne osjećam malenom s tobom. Pokazuješ mi svoje tajne i svoje poštovanje i time otvaraš neslućene perspektive postojanja. Učim od tebe, a ti me tjeraš da rastem! Zahvalna sam što prepoznajem Tvoju neizmjernu vrijednost i ponosna sam što mi je ovo blago darovano! Svaki dan me očaravaš svojim različitim licima. Ti me nasmijavaš, potičes na nadu, na ljubav i na život. A kada sam bez tebe, tjeraš me u plač.


Udaljenosti ne mogu razdvojiti naš vez. Kad znam da si dobro i sretno, cijenjeno i poštovano, moje srce zadovoljno miruje. Iako nedostaješ mom srcu, toliko da bi se iznutra moglo raspuknuti. Ono bije za tebe!


Sretna zbog svake sekunde u kojoj mogu biti s tobom i u kojoj mi pružaš svoju blizinu, zahvaljujem Bogu što postojiš i tražim od njega Tvoju stalnu zaštitu. I vrlo egoistično vapim: Hrvatska, ostani takvom kakva jesi – moja Valentina!


Tko je Vaš Valentin, tko je Vaša Valentina? Kome ili na čemu ste zahvalni? Želim Vam da prepoznate svoje blago i da ga znate sačuvati.


Želim Vam svima sretno Valentinovo – puno ljubavi, zahvalnosti i sreće!


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!