Zlatni koncert Bunjevačkog kola

Svečani koncert počinje u 20.30 sati. Cijena ulaznice je 300 dinara i mogu se nabaviti u prostorijama centra na adresi Preradovićeva 4, Subotica te na dan koncerta na Ljetnoj pozornici.

Bunjevačko Kolo tijekom pola stoljeća svoga djelovanja bilo je i ostalo sinonim za hrvatsku kulturu te je udruga jedna od potpornih stupova današnjih institucija hrvatske manjine u Vojvodini. ''Kolo'' ima oko 300 aktivnih članova i tisuću suradnika i simpatizera.

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo u siječnju 1970. osnovano je potpisom 354 članova te ujedno osnivača društva. Kao povod za osnivanje društva članovi su iskoristili tradicijske žetvene svečanosti koje se na sjeveru Bačke u Srbiji održavaju pod nazivom ''Dužijanca'', a prva je održana 1968. godine.

Bunjevačko kolo je danas nositelj ajvećih manifestacija bunjevačkih Hrvata – ''Velikog prela'' i ''Dužijance''.

Tijekom pola stoljeća rada udruga ''Bunjevačko kolo'' prolazila je kroz mnoge prepreke. Zbog hrvatskoga predznaka, koji je zabranjen samo tri godine nakon osnutka, udruga je predznak hrvatski ponovno dobila tek tijekom devedesetih godina prošloga stoljeća. Udruga je zbog dugova i pritisaka nekoliko puta bila pred gašenjem, ali je opstala i danas je na stabilnim temeljima.

Glavna okosnica ''Bunjevačkog kola'' su folklorne sekcije. Udruga ima i dramsku grupu, a važno mjesto u udruzi su i članovi likovnih odjela.