Panel prošlogodišnje konferencije. (Foto: ustupila Ana Vuković) Panel prošlogodišnje konferencije. (Foto: ustupila Ana Vuković)

Svrha konferencije je na jednostavan i prihvatljiv način upozoriti šire poslovne i društvene krugove na osobitosti poduzetništva žena i menadžmenta, istaknuti posebnosti, ograničenja i mogućnosti poboljšanja položaja poslovnih žena te potaknuti i pridonijeti pronalaženju poticajnih i djelotvornih rješenja.

Ciljevi ove 4. Međunarodne konferencije su: progovoriti u javnosti o ženama u poduzetništvu bez obzira na vjersku, nacionalnu i etničku pripadnost, istaknuti njihovu brojnost i uspjehe u Ličko-senjskoj županiji, Hrvatskoj i susjednim zemljama. Ohrabriti postojeće i potencijalne poduzetnice na nove poduzetničke projekte te im pomoći u umrežavanju radi razmjene znanja i iskustva, ojačati promociju ženskog poduzetništva zajedničkim naporima javnog i privatnog sektora te izgradnju i jačanje nacionalnih i regionalnih mreža i udruženja poduzetnica.

(Foto: ustupila Ana Vuković)

Specifični je cilj poticati žene na veće korištenje Vladinih programa potpore poduzetničkim aktivnostima za pokretanje poslovnih pothvata i razvoj postojećih poslovnih pothvata te povezivanje poduzetnica.

Konferencija je namijenjena poduzetnicama i obrtnicama u Hrvatskoj i inozemstvu, predstavnicama gospodarskih institucija i udruženja te drugim osobama i subjektima koji jesu, ili bi tek mogli biti, uključeni gospodarske procese.

Konferencija se bavi problemima i osnaživanjem žena u poduzetništvu, okuplja ključne žene poduzetnice i stručnjake iz Hrvatske i regije te je mjesto susreta i komunikacije, izvor novih znanja i ideja.

(Foto: ustupila Ana Vuković)

Hrvatska gospodarska komora ima dugogodišnje iskustvo u promicanju i poticanju poduzetništva žena te je bila jedan od inicijatora nacionalne Strategije razvoja poduzetništva. Uz to, jedan je od sudionika u provedbi strateških ciljeva poput poboljšanja sustavne potpore poduzetništvu žena i uvođenja poduzetništva žena u ukupnu institucionalnu infrastrukturu.

Radi razvoja ženskog poduzetništva, ŽK Otočac kontinuirano radi na promjenama vrijednosnog sustava i ponašanja okoline o kojima ovisi jačanje poduzetničke aktivnosti žena, a time svakako i ukupan rast gospodarskih aktivnosti. Za organizaciju Međunarodne konferencije o ženama u poduzetništvu Žene i točka, Finsko je veleposlanstvo u Zagrebu Županijskoj komori Otočac 2017. godine odalo priznanje za uložene napore u promicanju jednakosti spolova u Hrvatskoj te dodijelilo certifikat za sudjelovanje u projektu 100 djela za ravnopravnost spolova.

Više informacija o predstavljanju panelistica i programa konferencije pogledajte na poveznici ŽENE I TOČKA.