Pozivnica na program ''Vukovarsko svjetlo''. (Foto: screenshot) Pozivnica na program ''Vukovarsko svjetlo''. (Foto: screenshot)

Spektakl ''Vukovarsko svjetlo'' je glazbeno-scenska predstava koji donosi priču o gradu Vukovaru prije rata, o tome kako je grad branjen tijekom bitke za Vukovar i o gradu Vukovaru danas.

Na događaj u Göteborgu, koji će se održati u prostorijama HD Velebit u 19 sati, posjetitelje pozivaju Savez hrvatskih društava u Švedskoj, HD Velebit, HD Croatia-Katarina Zrinski, Šokadija i HKM Göteborg.

Tijekom spektakla prikazuju se tri filma: ''Plamen Vukovarskog svjetla'', ''Bitka za Vukovar'' i ''Vukovar danas'' te se održavaju ceremonije unošenja, blagoslova i dijeljenja plamena donesenog iz grada Vukovara.

U programu sudjeluju djeca i odrasli članovi lokalnih kulturno umjetničkih društava koji plesovima, pjesmama i narodnim nošnjama promoviraju hrvatsku kulturnu i narodnu baštinu. Gledatelji tijekom spektakla imaju priliku vidjeti ''zmiju svjetlosti'' a nakon spektakla i izložbu ratnih fotografija nastalih tijekom obrane Vukovara.

Spektakl ''Vukovarska večer'' interaktivan je i do sada ne viđen, glazbeno-scenski prikaz u kojem gledatelji, zahvaljujući specijalnim svjetlosnim, zvučnim i mirisnim efektima imaju osjećaj da i sami sudjeluju u akcijama koje su se vodile tijekom Domovinskoga rata u Vukovaru. Ovaj program do sada je pogledalo više od 86.000 gledatelja u diljem Hrvatske i svijeta.